Anasayfa Haber Virgin Galactic Mach 3 Tasarımı Gösterildi

Virgin Galactic Mach 3 Tasarımı Gösterildi

Virgin Galactic Mach 3 Tasarımı

Virgin Galactic Mach 3 tasarımı ile geleceğin yüksek hızlı uçak yolculuğu konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Virgin Galactic, uzay turizminin yanı sıra yüksek hızda hava yolculuğu için de önemli çalışmalar yürütüyor. Bunun için tabii ki yeni türde bir hava taşıtı ihtiyacı doğarken Virgin Galactic Mach 3 tasarımı da ilk kez gözler önüne serildi. Hatta bu uçak için Rolls-Royce ile birlikte çalışılmak isteniyor.

İlk aşamadaki konsept tasarım, 9-19 kişi taşıyacak ve 60.000 fit yükseklikte uçacak Mach 3 sertifikalı bir delta-kanatlı uçak. Tasarımda iş veya birinci sınıf oturma düzeni gibi özel kabin düzenleri ve Virgin Galactic sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanılması umuluyor. Uçağın tasarım felsefesi, yüksek hızlı seyahati pratik, sürdürülebilir ve güvenilir hale getirirken, aynı zamanda müşteri deneyimini öncelikli hale getirmesi olarak paylaşılıyor.

Sonraki aşamada şirket, belirli sistem mimarilerini tanımlayacak, uçağın tasarımında ve üretiminde hangi malzemelerin kullanılacağını belirleyecek. Virgin Galactic ayrıca, Rolls-Royce ile yüksek hızlı ticari uçaklar için motor tahrik teknolojisi tasarımı ve geliştirme konusunda iş birliği yapmak üzere bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzaladı.

Virgin Galactic Mach 3 için yapılması gereken daha oldukça çok iş olsa da bu ilk tasarım bize yüksek hızlı hava yolculuğunun geleceğine dair bir ön izlenim veriyor.