Anasayfa Haber Virgin Galactic İlk Mürettebatlı Uçuşunu Tamamladı

Virgin Galactic İlk Mürettebatlı Uçuşunu Tamamladı

Virgin Galactic Mürettebatlı

Virgin Galactic, mürettebatlı ilk uçuşunu gerçekleştirerek uzay turizmi için önemli bir adım attı.

Milyarder Richard Branson‘ın Virgin Galactic şirketi başarılı bir mürettebatlı uçuş gerçekleştirdi. Uçuşta Virgin Galactic kurucusu Richard Branson’ın yanı sıra Beth Moses, Colin Bennett ve Sirisha Bandla olmak üzere üç Virgin Galactic çalışanı da bulundu. Bu yolculukla Richard Branson, Jeff Bezos’u yenerek uzayın sınırına ulaşan ilk milyarder oldu.

Unity 22 görevi, New Mexico’daki Spaceport America’dan başladı. Geleneksel roket fırlatmalarının aksine, VSS Unity gemisi ana taşıyıcı VMS Eve’den serbest bırakıldı. Bu uçuş sırasında VSS Unity, Mach 3 hıza ve 86 km pik irtifaya ulaştı. Orijinal tanıma göre, uzay ve Dünya arasında bir sınır olarak tanımlanan Karman çizgisi, 70 km ile 90 km arasında uzanıyor. Ancak Jeff Bezos’un Blue Origins’in işaret ettiği gibi, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI), Karman hattını 100 km olarak tanımlıyor.

Uzay şirketine göre görevin amacı kabin ortamı, dış görünüm, koltuk konforu ve Zero-G dahil olmak üzere ticari astronot deneyimini değerlendirmekti. Bundan önce Virgin Galactic, pilot Michael Alsbury’nin hayatına mal olan 2014’teki talihsiz uçuş da dahil olmak üzere çok sayıda test uçuşunu tamamladı.

Richard Branson’ın ilk tam mürettebatlı uçağa binme kararı, Virgin Galactic’e olan güvenini yansıtıyor. Görev, ticari uzay uçuşu endüstrisi için önemli bir kilometre taşı olmasıyla dikkat çekiyor. İşler planlandığı gibi giderse Virgin Galactic’in uzay turizmi 2022 yılında başlayacak.