Anasayfa Haber Intel’in 20 GB Boyutunda Şirket İçi Belgesi İnternete Sızdı

Intel’in 20 GB Boyutunda Şirket İçi Belgesi İnternete Sızdı

Intel 20 GB Şirket İçi Belge

Yonga setleri hakkında dahili tasarım bilgilerinin yer aldığı 20 GB boyutundaki Intel şirket içi belgesi internete sızdırıldı.

20 GB boyutundaki Intel şirket içi belgesinin, Mega adlı dosya paylaşımı ve bulut servisine kaydedildiği ortaya çıktı. Şirket ise bu dosyaların nasıl internete sızdığını tespit etmeye çalışıyor. Till Kottmann adlı İsviçreli bir yazılım mühendisi, çoğu gizli olarak işaretlenmiş belgeleri yayınlarken bunları bu yıl Mayıs ayı civarında şirketi hacklediğini iddia eden bir kaynaktan aldığını söylüyor. Kottmann’ın yanlış yapılandırılmış Git depoları gibi çeşitli yollardan çevrimiçi olarak sızdırılan ve büyük teknoloji şirketlerinden alınmış verileri yayınlama konusunda bir geçmişine sahip olduğunu da belirtelim.

https://twitter.com/deletescape/status/1291405688204402689

Dosyalarda çeşitli yonga setleri için dahili tasarım bilgileri ve kaynak kodları bulunuyor. Bunlar, Kaby Lake için BIOS referans kodları ve örnek kodların yanı sıra, şirketin yakında çıkacak Tiger Lake işlemcileri için şemalar, araçlar ve ürün yazılımlarını içeriyor. İyi haberse sızıntıda Intel müşterilerinin ve çalışanlarının hassas verilerinin bu belgelerde yer almaması.

Kottmann’ın kaynağı ise tam olarak güvenli olmayan Akami CDN tarafından çevrimiçi olarak barındırılan bir Intel sunucusunu ihlal ettiğini iddia ediyor. Öte yandan, şirket saldırıya uğradığına inanmıyor. Intel dosyaların iş ortaklarının yonga setleri hakkında kamuya açık olmayan teknik belgelere erişim sağlaması için kullandığı bir web portalı olan Kaynak ve Tasarım Merkezi’ne erişimi olan biri tarafından sızdırılmış olabileceğini söylüyor. Araştırmalar ise devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Intel, İşlemcilerinde Yeni EVO Markası İçin Hazırlanıyor