Anasayfa Haber Mark Zuckerberg’in Serveti, Reels Tanıtımı Sonrası 100 Milyar Doları Aştı

Mark Zuckerberg’in Serveti, Reels Tanıtımı Sonrası 100 Milyar Doları Aştı

Mark Zuckerberg serveti

Facebook hisselerini yükselten Instagram Reels özelliğinin tanıtımı, CEO Mark Zuckerberg’e yaradı.

Jeff Bezos, Bill Gates ve şimdi Mark Zuckerberg’in ortak noktaları sizce ne olabilir? Servetlerini teknoloji endüstrisine borçlu olmalarının yanı sıra servet bakımından dünyadaki 100 milyar dolar değerin üzerinde bulunan insanlar sadece onlar. Zuckerberg, Instagram’ın yeni TikTok tarzı Reels özelliğine kavuşmasıyla birlikte 100 milyar dolar serveti aşan insanlar listesine adını yazdırdı.

Bloomberg’in Milyarderler Endeksi’ne göre, Zuckerberg’in serveti şu anda 100 milyar doların üzerinde. Onun önünde 120 milyar dolar ile Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ve 190 milyar dolar ile Amazon patronu Jeff Bezos yer alıyor.

Mark Zuckerberg serveti

Instagram Reels özelliğinin yakın bir zaman önce kullanıma açıldığını hatırlayalım. Reels ile 15 saniyelik klipler kaydedebilirken ses, efekt ve yaratıcı araçlar kullanarak düzenlemeler yapmak mümkün. Instagram bildiğiniz üzere Facebook’a ait ve bu lansman şirketin hisselerini %6’dan fazla artırmayı başardı. Dolayısıyla Zuckerberg’in serveti de ani bir sıçrama yapmış oldu.

Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri’ni kapsayan TikTok yasağını hayata geçirmesi ise muhtemelen Facebook hisselerini artırmaya devam edecek.