Anasayfa Haber Aygıt Yöneticisi, Çevrimiçi Sürücü Güncelleme Özelliğini Kaybediyor

Aygıt Yöneticisi, Çevrimiçi Sürücü Güncelleme Özelliğini Kaybediyor

Yeni Windows 10 güncellemeleri ile birlikte Aygıt Yöneticisi üzerinden çevrimiçi sürücü arama işlevi sona eriyor. Sürücüleri Microsoft sunucularından edinmek için yeni adres Windows Update olacak.

Microsoft, bu zamana dek kullanıcıların Windows 10’daki sürücüleri çeşitli yollarla indirmesine, yüklemesine veya güncellemesine olanak tanıyordu. Aygıt Yöneticisi, Windows Update ve aygıt üreticilerinin kendi araçları dahil olmak üzere sürücüleri manuel olarak güncellemek mümkün.

Sürücüler, Windows Update aracılığıyla güncellenebiliyor olsa da üreticilerin çıkarmış olduğu sürücü paketlerinin buraya gelmesi biraz zaman alabiliyor. Aygıt Yöneticisi üzerinden sürücü güncelleme seçeneği ise her zaman bir yan alternatif oldu.

Aygıt Yöneticisi’nden güncellemek için “sürücüleri otomatik olarak tara” ve “bilgisayardaki sürücülere göz at” olmak üzere iki seçenek mevcuttu. İlk seçenek, paketi Microsoft sunucularını kullanarak otomatik olarak indirip kurmanıza izin verirken, ikinci seçenek sabit sürücülerinize göz atmanızı ve sürücü yazılımını manuel olarak seçmemizi gerektiriyordu.

Microsoft, Windows 10 sürüm 2004 (Derleme 19041.423) ile birlikte Aygıt Yöneticisi’ndeki sürücüleri internet üzerinden güncelleme seçeneğini sessiz sedasız devre dışı bıraktı. Yani Build 19041.423 derlemesi ile birlikte artık Aygıt Yöneticisi’nin Microsoft sunucularına veya internete bağlanması engelleniyor.

Yazılım devinin artık geleneksel işlevleri bırakıp her şeyi kademeli olarak ‘Ayarlar’ bölümüne taşıdığını biliyoruz. Öyle ki Windows 10’da sürücülerini güncellemek için Microsoft sunucularını tercih eden kullanıcılar artık Ayarlar kısmını ziyaret etmek zorunda kalacak.

Windows 10 özellik güncellemesiyle Microsoft, Ayarlar uygulamasındaki isteğe bağlı güncelleme listelerinde değişikliğe gitti. Windows Update ayarlarındaki “isteğe bağlı güncellemeleri görüntüle” bağlantısı, doğrudan sürücü güncellemelerini yönetebileceğiniz bir sayfaya yönlendiriyor. Bu ekranda her sürücü için üretici adı, sınıflandırması ve sürüm numarası listeleniyor.

Aygıt Yöneticisi’nde yapılan bu değişiklik muhtemelen çoğu kullanıcı için bir sorun teşkil etmeyecek. Nitekim sürücülerini güncellemek isteyen kullanıcıların küçük bir kısmı bu yolu izliyordu. Bununla beraber Microsoft’un eski araçlara olan bağımlılığı azaltmak için Ayarlar bölümünde daha fazla geliştirme yapmasını bekliyoruz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version