Anasayfa Haber Guerrilla Games, Horizon Zero Dawn Üzerinde Çalıştıklarını Duyurdu

Guerrilla Games, Horizon Zero Dawn Üzerinde Çalıştıklarını Duyurdu

Horizon Zero Dawn, Guerrilla Games

Bilgisayarlar için piyasaya çıkışını gerçekleştiren Horizon Zero Dawn’ın geliştiricisi Guerrilla Games, oyunun yaşadığı port sorununu çözmek adına çalıştıklarını duyurdu.

28 Şubat 2017 tarihinde Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Playstation platformu için çıkışını gerçekleştiren Horizon Zero Dawn, o dönem için pek çok oyuncunun beğenisini kazanmayı başarmıştı. 7 Ağustos 2020 tarihinde bilgisayarlar için de çıkışını gerçekleştiren oyun, ne yazık ki PC oyuncularını hayal kırıklığına uğrattı. Oyuncuların hayal kırıklığına uğramasının temel sebebi ise; oyunun yaşamış olduğu teknik sorunlar.

Guerrilla Games tarafından yapılan Horizon Zero Dawn şu an için her ne kadar çalışıyor olsa da oyunun tam anlamı ile performans gösterdiğini söylemek zor. Oyunu yükleyen ve oyunu açmaya çalışan kullanıcıların oyunları %40 ihtimalle çöküyor.  Bunun dışında oyunun yaşamış olduğu diğer çoğunluklu teknik sıkıntılar ise FPS düşüşü, oyun içi karakterlerin kekemeliği, karakterler üzerinde gösterilen dokuların hatalı olması ve yanlış doku yüklenmesi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Guerrilla Games, yaşanan sorunun farkında olduklarını ve sosyal medya platformlarındaki mevcut paylaşımları gördüklerini belirtti. Şirket yaptığı açıklamada hataların farkına varmalarının ardından, bu hataları giderebilmek adına, mevcut hataların üzerinde çalışmaya başladıklarını belirtti.

Guerrilla Games, Steam üzerinden yapmış olduğu açıklamada ise “Oyunumuz ile alakalı sorunları Steam, Reddit ya da web sitemiz aracılığı ile bizlere bildiren kullanıcılara sonsuz müteşekkiriz ve sizleri takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı. Şirket, oyun ile alakalı hataların halen mevcut olabileceğini ifade ederken; bu noktada oyuncuların yardımını istemekten çekinmedi. Guerrilla Games, oyunculara oyunlarını mümkün mertebe oynamalarını ve yaşanan sorunları kendilerine bildirmelerini rica etti. Firma, oyuncuların geri bildirimlerine önem verdiklerini ve bu geri bildirimlerin oyunun daha sağlıklı olabilmesi adına oldukça önemli olduğunu açıklamalarına ekledi.

Oyunda yaşanan sorunlar ile alakalı olarak forumlarda ve Youtube’da bazı oyuncular kendi çözümlerini bulmuş durumdalar. Ancak bu çözümlerin herkesin sistemine uyup uymadığını bilmek zor. Şirket, kısa zamanda oyunları ile alakalı bir güncelleme mutlaka yapacak ve oyuncuları mutlu edecektir.