Anasayfa Haber Güney Kore, COVID-19 ile Mücadele İçin Akıllı Otobüs Durakları Kullanıyor

Güney Kore, COVID-19 ile Mücadele İçin Akıllı Otobüs Durakları Kullanıyor

Akıllı Otobüs Durakları

Klasik otobüs durakları yerine konumlandırılan akıllı otobüs durakları, birçok teknolojik özellik taşıyor. Böylece COVID-19 ile mücadelenin yanı sıra şehir sakinlerine bazı kolaylıklar sağlanıyor.

Güney Kore, Koronavirüs’ün yayılmasına karşı savaşmak için yüksek teknolojili otobüs durakları kullanmaya başladı. Bu akıllı otobüs durakları, sıcaklıkları kontrol etmek için harici termal kameralara ve iç kısımda ultraviyole dezenfekte edici lambalara sahip.

Güneş enerjisiyle çalışan duraklar, Seongdong bölgesindeki ana otobüs güzergahları boyunca başkent Seul’de kuruldu. Yolcuların buraya girebilmek için bir termal kameranın önünde durması gerekiyor ve sürgülü kapı yalnızca 37.5 derecenin (99.5F) altında bir sıcaklık algılandığında açılıyor. Ayrıca çocukları kontrol etmek için aşağıya başka bir kamera daha yerleştirilmiş.

Akıllı Otobüs Durakları

Cam panelli yapıların içinde ultraviyole lambaların yanı sıra klima, el dezenfektanı ve ücretsiz Wi-Fi gibi hizmetler mevcut. Buna ek olarak otobüslerin tahmini varış zamanlarını ve yakındaki trafiğin canlı akışı gösteren büyük bir ekran bulunuyor. Tüm bu önlemlere rağmen yolcuların her zaman maske takmaları ve uzaklık kuralına uymaları tavsiye ediliyor. Zira her kabini her gün çok sayıda kişi ziyaret ediyor.

Bu yapılar COVID-19’un yayılmasını engelleme hedefi bir yana, insanları Seul’un yaz sıcağına ve yağmurlara karşı da koruyor.. Henüz sayısı 10 olan durakların maliyeti 100 milyon won (yaklaşık 84.000$) ve önümüzdeki günlerde sayının artırılması planlanıyor.

Akıllı Otobüs Durakları

Güney Kore, virüs Çin dışına yayıldıktan sonra sert etkilenen ilk ülkelerden biriydi. Ancak doğru kararlar, önlemler ve kurallar sayesinde bu süreci çok iyi yönettiler. Yaklaşık 51 milyon nüfusa sahip olan ülkede bu süreçte sadece 14.873 vaka ve 305 ölüm görüldü.