Anasayfa Haber Microsoft, Internet Explorer’ın Fişini Çekiyor

Microsoft, Internet Explorer’ın Fişini Çekiyor

Internet Explorer 11 ve Edge

Microsoft, Internet Explorer 11 ve Chromium olmayan Edge tarayıcılarına olan desteğin önümüzdeki yıl kesileceği açıkladı.

Bildiğiniz üzere Microsoft bu yılın başında Chromium motoru kullanan Edge tarayıcısını kademeli olarak kullanıcılara sunmuştu. Yeni tarayıcısıyla beraber kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaran Microsoft’un, eski nesil tarayıcıları için nasıl bir karar alacağı merak ediliyordu. Microsoft ise bugün yapmış olduğu açıklamayla beraber Internet Explorer 11 ve Chromium olmayan Edge tarayıcıları için kararını verdi.

Bu doğrultuda yazılım devi, söz konusu tarayıcılar için bir süredir devam ettirdiği yazılım desteğini keseceğini duyurdu. Chromium motoru kullanan Edge tarayıcısının başarısının ardından böyle bir karara imza atan Microsoft, bahsi geçen bu tarayıcılara ise 2021’den sonra yazılım desteğini keseceğini açıkladı.

Yayınlanan blog yazısında aynı zamanda kullanıcılara bir yol haritası da paylaşan Microsoft, bu kısımda ise Internet Explorer 11‘in 17 Ağustos 2021‘den sonra OneDrive, Outlook, Office 365 gibi hizmetlere erişim sağlayamayacağını belirtti. Yazılım desteğini kademeli olarak çekeceklerini açıklayan teknoloji devi, ayrıca 30 Kasım 2020‘de ise Microsoft Teams’teki Internet Explorer desteğini de kaldıracağını duyurdu.

Internet Explorer 11 ve Edge

Chromium Olmayan Edge Tarayıcısı İçin Yolun Sonu Gözüktü

Bunun yanı sıra aynı blog yazısında yapılan bir diğer açıklamada ise, Chromium olmayan Edge tarayıcısının da 9 Mart 2021 tarihinden sonra güvenlik güncellemesi almayacağı belirtiliyor. Bu da söz konusu tarayıcıyı kullanan kullanıcıların bazı güvenlik riskleri ile karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor.

Şimdilik, bahsi geçen tarayıcıların Windows 10 üzerinden ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor. Ancak Microsoft’un bu hamlesini göz önünde bulunduracak olursak söz konusu internet tarayıcılarının 2021 yılından sonra Windows 10 üzerinden de kademeli bir şekilde kaldırılacağını tahmin etmekteyiz.