Anasayfa Haber Pokémon GO Desteği Eski Cihazlar İçin Sona Eriyor

Pokémon GO Desteği Eski Cihazlar İçin Sona Eriyor

Pokémon GO Desteği Eski Cihazlar İçin Sona Eriyor

Eski iOS ve Android cihazlar için Pokémon GO desteği kesiliyor.

2016 yılındaki çıkışı ile büyük ses getiren artırılmış gerçeklik oyunu Pokémon GO, dünya çapında birçok Pokémon eğiticisini adeta sokaklara dökmüştü. Öte yandan, Niantic son açıklaması ile bazı kullanıcıları üzecek. Eski iOS ve Android cihazlar için Pokémon GO desteği maalesef kesiliyor. Bu cihazlar ise Android 5, iOS 10 ve iOS 11 tabanlı olanlar. Apple tarafında iOS 12 kurulsa bile, oyun iPhone 5S ve iPhone 6 desteklemeyecek.

Geliştirici eski mobil platformda desteğin neden kesildiği konusunu ise detaylandırmıyor. Tahminler ise gelecekteki güncellemelerde yer alan bileşenlerin uyumluluk sorunu çıkartabileceği yönünde. Malum, artırılmış gerçeklik oyunları normal oyunlardan daha zahmetli bir yapıya sahip.

Belirtilen platform ve akıllı telefonları kullananlar ise Ekim ortasında gelecek güncelleme sonrasında oyuna, oyun içi öğelerine ve PokeCoin’lerine erişemeyecek. Ayrıca, cihazları veya mobil işletim sistemini yükseltmeden oyunu çalışır durumda tutmanın yolu bulunsa bile şirket teknik sorunlar için destek sağlamayacak.

Niantic, Eylül ayı için 3 hafta sürece Mega Evolution temalı etkinlikler planladıklarını da duyurdu. Bu etkinlikler 1-7 Eylül arasında Mega Pidgeot etkinliği ile başlayacak. Ardından Mega Houndoom (11-17 Eylül) ve Timed Research (22-28 Eylül) gelecek.