Anasayfa Haber NVIDIA RTX IO, Oyun Yükleme Sürelerini Düşürmeyi Hedefliyor

NVIDIA RTX IO, Oyun Yükleme Sürelerini Düşürmeyi Hedefliyor

NVIDIA RTX IO

NVIDIA’nın RTX IO teknolojisi, DirectStorage API’den yardım alarak işlemci ve sistem belleğini aradan çıkarıyor. Böylece çok daha hızlı aktarım süreci ve yükleme süreleri bizi bekliyor.

Yeni nesil konsollar, büyük ölçüde azalan yükleme süreleri, mimari geliştirmeler ve hızlı depolama birimleri ile birlikte heyecan verici yenilikler vaat ediyor. Neyse ki PC platformu için de NVIDIA tarafından bazı adımlar atılmış durumda.

NVIDIA RTX IOKısa bir zaman önce RTX 3070, RTX 3080 ve RTX 3090 ekran kartlarını ayrıntılı bir şekilde ele almıştık. Yeşil takım, donanımlarının yanı sıra DirectStorage, Omniverse Machinima ve Broadcast gibi yeni yazılımsal geliştirmelerden de bahsetti.

NVIDIA RTX IORTX IO projesine gelecek olursak, bu sayede GPU tabanlı yükleme senaryoları ve oyun dosyalarının işlenmesi daha hızlı ilerlerken, giriş/çıkış performansı sabit sürücüler ve geleneksel depolama API’lerine kıyasla 100 kata kadar hızlanabiliyor. RTX IO, Microsoft’un yeni DirectStorage Windows API’si ile birlikte CPU çekirdeğinin yükünü RTX GPU’ya aktararak kare hızlarını üst noktalara taşıyor. Ayrıca oyunların neredeyse anında yüklenmesine olanak tanıyor. Yani iş yükleri eskisi kadar işlemciye binmeyecek. Oyunların yükleme süreleri de önemli ölçüde hızlanacak.

NVIDIA RTX IORTX IO, geliştiriciler bu teknoloji ile geliştirilmiş oyunları piyasaya sürmeye başlar başlamaz kullanıma sunulacak. Bununla birlikte, DirectStorage’ın geliştirici önizlemeleri gelecek yıla kadar kullanıma sunulmayacağından, bahsettiğimiz avantajlardan herhangi birini en azından 2021 yılının ikinci çeyreğine kadar görmeyi beklemiyoruz.

Son olarak RTX IO’nun hem Turing hem de Ampere GPU’larda çalışacağının altını çizelim. Bu nedenle RTX 20 serisi ekran kartlarına sahip kullanıcıların endişelenmesine gerek yok. Önümüzdeki aylarda taşlar yerine oturacak ve daha fazla bilgi edineceğiz.