Anasayfa Haber Microsoft Tarayıcıları 2020 Sonunda Flash Kullanımını Sonlandıracak

Microsoft Tarayıcıları 2020 Sonunda Flash Kullanımını Sonlandıracak

Microsoft Tarayıcıları 2020 Sonunda Flash Kullanımını Sonlandıracak

Flash Player desteğini sonlandıran tarayıcıların arasına Microsoft’un üç tarayıcısı da resmi olarak katılıyor.

Temmuz 2017’de Facebook, Apple ve Google gibi teknoloji devleri, Flash’ın 2020 yılının sonunda desteklenmeyeceğini duyurmuştu. Bu şirketlerin arasına şimdi de Microsoft katıldı. Microsoft’un program yönetici Suchithra Gopinath, şirketin Flash Player desteğini bıraktığını resmen duyurdu. Buna göre Edge, Edge Legacy ve Internet Explorer tarayıcıları 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren Flash Player’ı desteklemeyi bırakacak.

Gopinath, bu kararın HTML5, WebGL ve WebAssembly gibi daha iyi ve daha güvenilir seçeneklerin varlığı ve Flash kullanıcılarının sayısının git gide azalması nedeniyle alındığını açıkladı. Flash Player, Microsoft’un da desteği bırakmasıyla iyice gözden düşse de eklentinin tarihe gömüldüğü pek söylenemez. Nitekim, Intranet içeriği ve eğitim uygulamaları gibi yazılımları kullanmaya devam eden bazı şirketler Adobe’den destek almaya devam edebilecek. Ayrıca, Internet Explorer da Flash Player’ı bir eklenti olarak sunmaya devam edecek.

Google Chrome, geçtiğimiz yıl tarayıcıda Flash’ı varsayılan halinde engellemişti. Daha sonra Google, Ekim ayında arama sonuçlarında Flash içeriği göstermeyi durdurmuştu. Bunu takiben diğer tarayıcılardan Safari ve Mozilla da tüm desteğini kaldırmıştı. Ayrıca, ünlü sosyal medya uygulamaları Facebook ve Instagram da Flash desteğini tümüyle bitirmişti. Uzun yıllardır tüm mecralarda varlığını sürdüren Flash Player’ın, Microsoft’un da desteğini kaldırmasıyla sonunun geldiğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır.

Son olarak Microsoft’un yaptığı açıklama ile uygulamanın güvenlik güncellemelerine ve tarayıcı uyumluluğunun korunmasına yıl sonuna kadar devam edileceğini açıkladığını da belirtelim.