Anasayfa Haber Origin Yerine EA Desktop Uygulaması Geliyor

Origin Yerine EA Desktop Uygulaması Geliyor

Origin EA Desktop

Son zamanlarda oldukça hantal halen gelen Origin yerine Electronic Arts, geliştirmiş olduğu yeni EA Desktop uygulamasını sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Origin Access ile EA Access’i EA Play çatısı altında toplayan Electronic Arts, şimdi de Origin uygulaması üzerinde de önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu kısımda 2011 yılından beri kullanılan fakat son zamanlarda oldukça hantallaşan Origin’i emekliye ayırmayı planlayan Electronic Arts, EA Desktop adındaki yepyeni bir uygulamayla kullanıcıların karşısına çıkmayı planlıyor.

EA yetkilileri tarafınca yeni nesil PC oyun platformu olarak tanımlanan bu platformun da tamamen Origin’in yerini alacağı tahmin ediliyor. Şimdilik, söz konusu platformun tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

Origin EA Deskop uygulaması Ancak son paylaşılan raporlara göre bu platform üzerinden kullanıcıların EA’nin sunmuş olduğu oyunları satın alabileceklerini ve EA Play üyeliklerini de yine aynı platform üzerinden kullanabileceklerini görmekteyiz.

Bunun yanı sıra EA’nin kıdemli başkan yardımcısı Michael Blank, söz konusu platform ile ilgili GamesBeat‘e önemli açıklamalarda bulundu. Bahsi geçen platformun Origin’e kıyasla oldukça hızlı olacağını ifade eden Blank, bu kısımda ise kullanıcıların bu platform üzerinden oyunları rahatlıkla oynayabileceğine de dikkat çekti. Aynı zamanda bu hamleyle beraber EA Play markasını ikiye katlamayı da planlayan EA, bu kısımda ise özellikle PC kullanıcılarına oldukça kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunmayı planlıyor.

Tabi, haberin hemen başında da belirtiğimiz gibi yapımcı firmanın şimdilik Origin uygulamasını ne zaman kaldıracağı bilinmiyor. Ancak şirkete yakın kaynaklar bu değişikliğin birkaç ay kadar sonra yapılacağını ön görüyor.