Anasayfa Haber Google Meet, Bir Süre Daha Ücretsiz Kalmaya Devam Edecek

Google Meet, Bir Süre Daha Ücretsiz Kalmaya Devam Edecek

google meet Ücretsiz

Kullanıcılarına ücretsiz görüşme hizmeti sunan Google Meet, 31 Mart 2021 tarihine kadar ücretsiz kalmaya devam edecek.

Pandemi döneminde video konferans görüşmelerinde inanılmaz bir artış oldu ve Zoom, Microsoft Teams ve Google Meet gibi birçok farklı görüşme uygulaması kullanılmaya devam ediyor. Google, ilk başta Meet’in ücretsiz olarak kullanılabileceğini duyurmuştu. Sonrasında ise sınırsız kullanımın sora ereceği ve bunun yerine kullanımın 60 dakikalık görüşmelerle sınırlanacağı söylenmişti.

Teknoloji devi yeni bir duyuru yaptı ve Gmail hesabı olan kullanıcıların sınırsız Meet görüşmelerini önümüzdeki yıla kadar uzatacağını söyledi. Google ayrıca 250’ye kadar katılımcıyla toplantı yapma, tek bir alanda 100.000 kişiye kadar canlı yayın ve toplantı kayıtlarını Google Drive’a kaydetme gibi premium Hangouts Meet özelliklerine erişim izni verdi. Bu işlevler yine ücretsiz Gmail aboneleri için kullanılmaya devam edecek.

Bu sürecin 31 Mart 2021’e kadar geçerli olacağının altını çizelim. Google, blog gönderisinde şu sözlere yer verdi:

“Daha az seyahat içeren ve aile toplantıları, okul aile birliği toplantıları ve video üzerinden düzenlenen etkinlikler gibi önemli dönüm noktalarının olduğu bir tatil sezonuna yaklaşırken, Meet’e güvenenlerin önümüzdeki aylarda iletişim halinde kalmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.”