Anasayfa Haber AMD, İşlemci Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor

AMD, İşlemci Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor

AMD Ryzen

Güncel Steam donanım anketine göre AMD’nin kullanım oranı %25’i geçti ve düzenli yükseliş sürüyor.

AMD’nin işlemci arenasında güç kazandığını ve pazar payını artırmaya devam ettiğini zaman zaman belirtiyoruz. Görünüşe bakılırsa kırmızı takım temposundan bir şey kaybetmiş değil.

Bildiğiniz üzere Steam düzenli olarak donanım anketlerini yayınlamaya devam ediyor. Güncel verilere göre AMD işlemcilerin pazar payı %25 seviyesini aşmış halde. Ayrıca bu değer her ay yaklaşık %1 oranında büyümeye devam ediyor.

AMD, İşlemci Pazar Payını Artırmaya Devam Ediyor

Geriye dönecek olursak, AMD’nin bu yükselişi Zen mimarisi ve Ryzen işlemcilerle başlamıştı. Şirketin her yıl Zen mimarisi üzerinde yaptığı gelişmeler ise kullanıcılar tarafından beğeni topladı. Ryzen işlemcilerdeki yüksek çekirdek sayıları, IPC gelişmeleri ve artan tek çekirdek performansı ise tüm kitlelere hitap etmesini sağladı. Bununla birlikte kullanıcıların bu CPU’ları hem üretkenlik hem oyun amaçlı kullanabilmeleri ise önemli bir artı.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, Zen 3 mimarisi 8 Ekim’de duyurulacak ve RX 5000 serisi olarak beklediğimiz yeni nesil masaüstü işlemcileri de göreceğiz. Kırmızı takım daha önce Zen 3 yongalardan çok umutlu olduğunu ve güçlü bir mimariye sahip olduğunu çok kez dile getirmişti. AMD eğer vaatlerini yerine getirirse, bugün görünen %25’lik oran önümüzdeki süreçte daha hızlı artış gösterebilir.