Anasayfa Haber 16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci Benchmark Testine Girdi

16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci Benchmark Testine Girdi

16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci Benchmark

8 büyük ve 8 küçük çekirdeği bir araya getiren işlemci, 12. nesil Alder Lake ailesinin bir parçası.

Alder Lake platformu, Intel’in 12. nesil işlemcilerini temsil ediyor ve şirketin masaüstünde hibrit yaklaşımını benimsediği ilk ürün grubu olacak. Bu işlemcilerden daha önce çok kez bahsetsek de ilk defa teste girdiğini görüyoruz.

16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci BenchmarkSiSoft Sandra girdilerinde keşfedilen CPU, 8 büyük ve 8 küçük olmak üzere 16 çekirdekli ve 32 iş parçacıklı bir düzene sahip. Gracemont adıyla beklediğimiz Atom çekirdekleri küçük iş yüklerini üstlenirken, Golden Cove ismiyle beklediğimiz güçlü çekirdekler ise ağır iş yüklerinin altından kalkmaya çalışacak.

Platformun 2021  sonlarında (veya 2022 başları) gelmesini bekliyoruz. Öte yandan DDR5 bellek ve PCIe 5.0 desteği ile gelmesi olası görünüyor. DDR5 ile ilgili beklentilerimiz zaten vardı lakin PCIe 5.0 olasılığı bile şaşırtıcı görünüyor. Ayrıca sızıntıda tespit edilen 16 çekirdekli işlemcide 12.5 MB L2 önbellek ve 30 MB L3 önbellek bulunuyordu.

16 Çekirdekli Intel Alder Lake İşlemci BenchmarkTestlerde yonganın saat hızı 1.38 GHz olarak görünüyor. Ancak büyük ve küçük çekirdeklerin farklı hızlara sahip olacağını belirtelim. Bununla birlikte bu işlemciler için henüz çok erken ve SiSoft’un bu yongalar için güncellenmesi gerektiğini hatırlatalım. Son olarak, testlerde DDR4 adı geçse de bu destek mobil platform için olabilir ve DDR5 şimdilik masaüstü platformuna özel bırakılabilir.