Anasayfa Haber 13 Ekim’deki Apple Etkinliğinde Neler Duyurulacak?

13 Ekim’deki Apple Etkinliğinde Neler Duyurulacak?

13 E

Apple tarafından 13 Ekim etkinliğinde tanıtılacak ya da tanıtılması beklenen cihazları sizler için bir araya getirdik.

13 Ekim Apple etkinliği için geri sayım devam ediyor. Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz bu konuyla beraber 13 Ekim tarihinde düzenlenecek olan “Hi, Speed” etkinliğinde tanıtılacak ya da tanıtılması beklenen ürünleri bir araya getirdik.

Bildiğiniz üzere Apple, geçtiğimiz ay düzenlemiş olduğu Time Files etkinliği kapsamında Apple Watch Series 6, Apple Watch SE ve yeni nesil iPad modellerini tanıtmıştı. Ancak düzenlenen lansman sırasında tüm gözler yeni iPhone 12 modellerine çevrilmişken, Apple yeni iPhone modellerinin duyurusunu başka bir etkinlikte gerçekleşeceğini ifade etmişti.

13 Ekim Apple etkinliği

Geçtiğimiz günlerde ise 13 Ekim tarihinde Hi Speed adında yeni bir etkinlik düzenleyeceğini müjdeleyen Apple’ın ise bu etkinlikte yeni nesil iPhone modellerinin yanı sıra, ARM tabanlı ilk Mac modellerini de tanıtacağı tahmin ediliyor.

13 Ekim Apple etkinliği ile ilgili ortalıkta birçok sızıntı haberi dolaşırken, biz de siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduğumuz bu konuyla birlikte etkinlik sırasında tanıtacağı ve tanıtılması beklenen ürünleri bir araya getirdik.

13 Ekim Apple Etkinliği Sırasında Hangi Ürünler Tanıtılacak?

  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • AirTags
  • AirPods Studio
  • HomePod Mini
  • Apple ARM işlemciye sahip olan ilk Mac modeli

iPhone 12 Mini özellikleriiPhone 12 Mini

Bildiğiniz üzere Apple, bu yıl kullanıcıların karşısına fiyat ve özellikleri bakımından dört farklı iPhone modeliyle çıkacak. Söz konusu bu modellerden biri ise iPhone 12 Mini olacak.

Şimdilik, iPhone 12 Mini hakkında net olarak bir sızıntı yapılmadı. Ancak Apple’a yakın birçok kaynak serinin uygun fiyatlı modelinin 5.4 inç boyutundaki Super Retina OLED ekranın üzerine kurulacağını belirtiyor.

Gücünü ise A14 Bionic işlemcisinden alacağı söylenen telefonun, 4 GB RAM ve 2.227 mAh boyutundaki bir bataryayla beraber geleceği ifade ediliyor.

Kamera kısmında ise geniş ve ultra geniş açılı olmak üzere çift arka kamera kuruluma ev sahipliği yapacağı iddia edilen Mini modelin, aynı zamanda Smart HDR ve gece moduna da sahip olacağı ön görülüyor.

Fiyat bakımından serinin diğer modellerine kıyasla daha uygun bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtilen telefonunsa fiyatının, 649 dolar olacağı söyleniyor.

iPhone 12 özellikleri iPhone 12

Özellikleri bakımından iPhone 12 Mini ile benzerlik gösterecek olan iPhone 12 modelinin, 6.1 inçlik BOE üretimi Super Retina OLED bir ekranın üzerine kurulacağı tahmin ediliyor.

Gücünü ise Apple A14 Bionic işlemcisinden alacak olan telefon 4 GB RAM ve 64/128/256 GB dahili hafıza seçenekleriyle beraber gelecek. Bunun dışında serinin ortanca modeli, hızlı şarj teknolojisini de destekleyecek.

Kamera kısmında ise Mini modelde olduğu gibi çift kamera kurulumuyla beraber gelecek olan telefonunun 64 GB’lık versiyonun 699 dolar, 128 GB’lık versiyonun 749 dolar, 256 GB’lık versiyonun ise 840 dolardan satışa sunulacağı konuşuluyor.

iPhone 12 Pro

13 Ekim Apple etkinliği sırasında tanıtılması beklenen bir diğer modelse iPhone 12 Pro olarak karşımıza çıkıyor. Serinin ilk iki modeline kıyasla dörtlü arka kurulumuyla beraber geleceği belirtilen 12 Pro’nunsa, 6.1 inç boyutundaki Super Retina XDR OLED ekranın üzerine kurulması bekleniyor.

Serinin diğer modellerinde olduğu gibi A14 Bionic işlemcisinden de güç alacağı belirtilen bu modelinse, 4 GB RAM yerine 6 GB LPDDR5 RAM ile beraber geleceği tahmin ediliyor.

iPhone 12 Pro özellikleri Kamera tarafındaysa toplam 64 MP çözünürlüklü dörtlü kamera düzenine sahip olacağı söylenen modelinse, LİDAR tarayıcıyla da beraber gelmesi bekleniyor.

Tüm bunların yanı sıra yeni nesil iPhone modelinin 128 GB’lık versiyonunun 1049 dolar, 256 GB’lık versiyonun 1149 dolar ve 512 GB’lık versiyonunsa 1.349 dolardan satışa sunulacağı iddia ediliyor.

iPhone 12 Pro Max özellikleri iPhone 12 Pro Max

Serinin tepe modeli olarak lanse edilen olan iPhone 12 Pro Max ise 6.7 inç boyutundaki XDR OLED ekranın üzerine kurulacak. Özellikleri bakımından iPhone 12 Pro modeline benzerlik gösterecek olan yeni nesil iPhone modeli, aynı zamanda 240 fps ve 4K video kaydını da destekleyecek.

Serinin diğer modellerine kıyasla daha pahalı bir fiyattan satışa sunulacak olan 12 Pro Max’in fiyatlarının ise şu şekilde olması bekleniyor:

  • iPhone 12 Pro Max 128 GB – 1.149 dolar
  • iPhone 12 Pro Max 256 GB – 1.249 dolar
  • iPhone 12 Pro Max 512 GB – 1.449 dolar

HomePod Mini

Bildiğiniz üzere daha önceden yapılan sızıntılarla birlikte Apple’ın daha küçük ve daha ucuz Apple HomePod Mini modeli üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Son paylaşılan raporlara göre, söz konusu bu modelin ise 13 Ekimde Apple Park‘ta düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılacağı belirtiliyor.

2018 yılında duyurulan modelden daha uygun bir fiyat etiketine sahip olması beklenen bu modelin ise, daha iyi bir Siri deneyimine de ev sahipliği yapacağı iddia ediliyor.

13 Ekim Apple etkinliği Apple İşlemcili İlk Mac Bilgisayar

Apple işlemcili ilk Mac bilgisayar modelinin ne zaman tanıtılacağı merak edilirken, bahsi geçen bu modelin ilk olarak 13 Ekim‘de gösterileceği tahmin ediliyor. Apple’a yakınlığıyla bilinen kaynakların elde ettiği bilgilere göre, söz konusu bu bilgisayarın detaylarının 13 Ekim‘deki etkinlikte açıklanacağına da özellikle dikkat çekiliyor.

Tabi, şimdilik Apple cephesinden söz konusu bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat Apple’a yakınlığıyla bilinen birçok kaynağın 13 Ekim tarihini işaret ettiğini de belirtmekte yarar var.

AirPods Studio Kulaküstü Kulaklık

Son zamanlarda sık sık sızıntı haberleriyle gündeme gelen AirPods Studio’nun da 13 Ekim’de tanıtılabileceği ön görülüyor. Kulaküstü kulaklık modeli olarak lanse edilecek olan bu modelin, 350 dolardan satışa sunulacağı ve doğrudan üst segmente hitap edeceği ifade ediliyor.

13 Ekim Apple etkinliği

AirTags

Bir süredir sızıntılara konu olan AirTags modelinin de Apple Park’ta gerçekleşecek olan etkinlikte tanıtılacağı ön görülüyor. Eşya takibini mümkün kılacak olan bu cihaz sayesinde kullanıcılar kaybettikleri cihazı rahatlıkla bulabilecekler.

Şimdilik 13 Ekim‘deki Apple etkinliğinde tanıtılacak olan ürünlerin bunlarla sınırlı olduğunu belirtelim. Yarın tanıtılacak olan Apple ürünleri ile ilgili yaşanan son gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz