Anasayfa Haber Chrome ve Edge Tarayıcılarındaki Sekme Saklama Özelliği Geliştiriliyor

Chrome ve Edge Tarayıcılarındaki Sekme Saklama Özelliği Geliştiriliyor

Microsoft, hem Edge hem de Chrome’a fayda sağlayan açık kaynaklı Chromium projesine düzenli olarak katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kullanıcıların kaybolan sekmeleri geri yüklemeleri ve bıraktıkları yerden devam etmeleri genellikle basit bir işlemdir. Ancak sekme saklama özelliği bazen değişken olup veri kayıplarına yol açabiliyor. Microsoft bu konuda hem Edge hem de Chrome web tarayıcılarına yeni bir ekleme yaptığını duyurdu.

Şirket, bir oturum çöktüğünde veya yanlışlıkla kapatıldığında devreye giren tarayıcıların sekme tutma olanaklarını iyileştirme sözü verdi. Tüm bu kayıpların yaşanma riskini en aza indirmek isteyen Microsoft, Chromium’daki sekme saklama mimarisinde iyileştirmeler yapacak. Dolayısıyla bu iyileştirmeler milyonlarca kullanıcısı olan Edge ve Chrome kullanıcılarına fayda sağlayacak.

Yazılım devi bildiğiniz üzere HTML tabanlı Edge Legacy’den yeni Chromium tabanlı Edge’e geçiş yaptı. Bu geçiş yapıldığı günden bu yana açık kaynaklı Chromium projesine düzenli olarak katkıda bulunuyorlar. Örneğin, bu yılın başlarında Google Chrome’un Windows 10 İşlem Merkezi’ndeki bildirimler aracılığıyla doğru web sayfalarını açmasını engelleyen hataya yönelik bir düzeltme yapılmıştı.

Microsoft ayrıca kullanım sırasında Chrome tarafından tüketilen pil ve bellek miktarını en aza indiren bir Chromium güncellemesine katkıda bulundu. Şirketin Chromium için son çalışmaları ise platformun daha fazla sayıda oturum dosyasını depolamasına izin verecek ve bu da bir çökme durumunda sekme verilerindeki kaybı önleyecek. Ek olarak, değişikliklerin tam olarak ne zaman geçerli olacağı şu an için belirsiz.