Anasayfa Haber Pandemi Döneminde Mobil Uygulama Kullanım Oranı Artıyor

Pandemi Döneminde Mobil Uygulama Kullanım Oranı Artıyor

Akıllı Telefon

Pandemi devam ederken mobil uygulama kullanım oranı üst noktada kalmaya devam ediyor. Tüketiciler, üçüncü çeyrekte uygulamalar için 28 milyar dolardan fazla harcama yaptı.

COVID-19 pandemisi sürecinin ilk dalgasında dünya üzerinde mobil uygulama kullanımı bir hayli artmıştı ve 2020 yılının ikinci yarısına baktığımızda ise trend değişmemiş gibi duruyor. Tüketiciler, yılın üçüncü çeyreğinde mobil uygulamaları 180 milyar saatten fazla kullandı. Bunu 2019 yılındaki üç aylık dönemle kıyasladığımızda %25’lik artış demek.

App Store’dan indirilen yazılımlar, çeyrek boyunca yıldan yıla %20 artış gösterdi ve 9 milyara yükseldi. Google Play’de ise indirme sayısı %10 artarak 25 milyara erişti. Mobil kullanıcıları, 3. çeyrekte tam 34 milyara yakın yeni uygulama indirdi.

Pandemi Mobil Uygulama Kullanım OranıElbette bu sonuçlar harcamalara da yansımış durumda. Salgının da etkisiyle 2020 yılının üçüncü çeyreği, mobil uygulama harcamaları için bugüne kadarki en büyük çeyrek olma niteliğini taşıyor. App Annie’ye göre iOS harcamaları %20 arttı ve bu oran Android tarafında %35 düzeyinde. Eğer bir miktar verecek olursak, son kullanıcılar üç aylık dilimde mobil uygulamalara yaklaşık 28 milyar dolar harcadı.

Pandemi Mobil Uygulama Kullanım OranıEğlence, sosyal medya ve iletişim uygulamaları üçüncü çeyrekte liderlik tablosunda zirveye yerleşti ve sezonun en çok indirilen uygulaması TikTok, ardından sırasıyla Facebook, WhatsApp ve Zoom oldu. Toplam aylık kullanıcı açısından bakarsak WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram gibi uygulamaların hepsi Facebook’a ait ve onlar için de iyi bir dönem oldu diyebiliriz.

Yılın sonlarına yaklaşırken COVID-19 etkisini halen yitirmiş değil ve ikinci bir dalganın olma ihtimalinden bahsediliyor.