Anasayfa Haber iPhone 11 Tanıtıldı! iPhone 11 Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 11 Tanıtıldı! iPhone 11 Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 11 fiyatı ve özellikleri

Uzunca bir süredir sızıntılara konu olan iPhone 11 özellikleri ve fiyatı sonunda resmiyet kazandı.

Daha önceki sızıntılarda olduğu gibi iPhone 11 serinin giriş modeli olarak lanse edildi. Teknik bakımından iPhone XR’ın yerini alacak iPhone 11 fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Peki, iPhone 11 özellikleri ve fiyatı bizlere neler sunuyor? Gelin, yakından bakalım.

İlginizi Çekebilir: iPhone 11 Pro Max Tanıtıldı! iPhone 11 Pro Max Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 11 Özellikleri

Geçen yılki iPhone XR modelinde olduğu gibi iPhone 11‘in de 6.1 inç boyutundaki Liquid LCD ekranın üzerine kurulduğunu görmekteyiz. Cihazın ön tarafında ise yine bizleri serinin önceki modellerinde olduğu gibi ekran çentiği karşılıyor. Bu ekran çentiğinde ise 12 Megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera ve Face ID sensörleri bizleri karşılıyor.

Serinin uygun fiyatlı modeli olarak lanse edilen iPhone 11, mor, beyaz, yeşil, sarı, siyah ve kırmızı olmak üzere 5 farklı renk seçeneğiyle beraber satışa sunulacak.

Apple’ın bu yılki en büyük değişiklerinden biri ise kamera kurulumu olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere Apple, iPhone XR’da 12 Megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera sensörüne yer vermişti. Fakat, bu yıl radikal bir karara imza atan Apple, serinin giriş modelinde ultra geniş açılı kamera sensörüne de sahip olan çift kamera kurulumuyla karşımıza çıkıyor.

Bu kameralar ise sırasıyla  f/1.8 12 Megapiksel ana ve f/2.4 diyafram açıklığındaki 12 Megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açı olarak karşımıza çıkıyor. Bu geniş açılı kamera ise kullanıcılara 120 derece görüş açısı sunuyor.

Bunu yanı sıra etkinlik sırasında açıklanan bir diğer önemli detay ise gece modu olarak karşımıza çıkıyor. Apple kullanıcıları tarafından uzunca bir süredir beklenen bu özellik sayesinde artık iPhone kullanıcıları gece koşullarında da kaliteli fotoğraflar çekebilecek. Aynı zamanda bu kameralar ile beraber kullanıcılar 4K 60 FPS değerinde videolarda çekebiliyor.

Cihazın ön tarafına geldiğimde ise bizleri 12 Megapiksellik TrueDepth sensörü karşılıyor. Bu kamera sensörüyle de 4K/ 60 fps değerlerinde video kaydı yapılabiliyor.

iPhone 11 Özellikleri- Donanım

Yeni nesil iPhone modellinin en dikkat çeken özelliklerinden birisi ise Apple A13 işlemcisi. 7 nm fabrikasyon süreciyle üretilen bu işlemci, serinin önceki modellerine kıyasla daha az enerji tüketeceği iddia ediliyor.

A13 işlemcisinin özellilerini de detaylandıran Apple, bu kısımda paylaşmış olduğu bilgilerde A13 Bionic‘in 10 milyon transistöre sahip olduğunu görmekteyiz. A12 işlemcisine kıyasla yüzde 25 oranında transistör artışı yapan Apple, yeni nesil işlemcisiyle kaliteli bir deneyim vadediyor.

iPhone 11 fiyatı ve özellikleri

Paylaşılan bilgilere göre, Apple’ın bu işlemcisi 2.66 GHz hızında çalışıyor. 6 çekirdekli bir mimariye ev sahipliği yapan bu işlemci hem oyunlarda hemde uygulamalarda önceki işlemcilere göre daha hızlı işlem yapıyor.

Artırılmış gerçekli konusunda da geliştirmelere ev sahipliği yapan bu işlemci Neural Engine çekirdeği sayesinde CPU ve GPU’ya fazla yüklenmeden yapay zekaya dayalı işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor.

Apple’ın geliştirmiş olduğu bu işlemciye ise 4 GB RAM ve 64/256/512 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor.

iPhone 11 Fiyatı

Etkinlik sırasında aynı zamanda iPhone 11 fiyatı da netlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre iPhone 11, 699 dolarlık fiyat etiketiyle beraber 20 Eylül’de ön sipariş olarak satışa sunulacak.

iPhone 11 Teknik Özellikleri:

  • Boyutlar: 150.9 mm x 75.7 m x     8.3 mm
  • Ekran: 6.1 inç 1792 x 828 piksel çözünürlüğünde çentikli LCD ekran
  • Yonga: 7nm Apple A13
  • RAM: 4 GB
  • Depolama kapasitesi: 64/256/512 GB
  • Arka kamera:  12 MP(f/1.8) + 12MP (f/2.4) ultra geniş açı
  • Ön kamera: f/2.2 12MP Portre modu + bokeh ve derinlik kontrolü
  • Batarya: 18W hızlı şarj destekli 3110 mAh, 28 saat pil ömrü
  • İşletim sistemi: iOS 13
  • Bağlantı seçenekleri: Lightning, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, NFC, 4G VoLTE
  • Diğer özellikler: Face ID, stereo hoparlör, IP68 su ve toza dayanıklılık

İlginizi Çekebilir: iPhone 11 Pro Tanıtıldı! iPhone 11 Pro Fiyatı ve Özellikleri