Anasayfa Haber Xbox Series X Isınma Sorunu Yalanlandı

Xbox Series X Isınma Sorunu Yalanlandı

Xbox Series X ısınma sorunu

Xbox Series X ısınma sorunu, yapılan testlerle beraber yalanlandı.

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan raporlarla beraber Xbox Series X‘in ısınma sorunuyla beraber geleceği iddia edilmişti. Ortaya atılan bu iddia, yeni nesil Xbox alacak olan kullanıcıların kafasında soru işareti oluştururken Venturebeat, Xbox Series X ısınma sorunu ile ilgili önemli verileri oyuncularla paylaştı.

Yeni nesil konsolu Xbox One X ve PS4 Pro ile kıyaslayan Venturebeat, bu kısımda ise yeni nesil konsolun ısınma sorunu olmadığına da özellikle dikkat çekti.

Yayınlanan verilere bakacak olursak, XSX’in maksimumda 50.4 derece ve minimumda ise 38.9 derecede çalıştığını görmekteyiz. Bu bakımdan halihazırda satışta olan Xbox One X konsolundan bile soğuk çalışan yeni nesil konsol, ayrıca PS4 Pro’yu da geride bırakmayı başarıyor.

Hemen aşağıda yer alan tabloda da görebileceğiniz gibi, Xbox One X maksimumda 54.5 derecede çalışırken, minimumda ise 52.1 derecede çalışıyor. PS4 cephesine geldiğimizdeyse, Sony’nin oyun konsolunun maksimumda 65 derecede, minimumda ise 62.5 derecede çalıştığını gözlemlemekteyiz.

Sıcaklık (C) Xbox Series X Xbox One X PS4 Pro
Maks. Sıcaklık 50.4 54.5 65
Ortalama Sıcaklık 47.7 52.1 62.5
Minimum Sıcaklık 38.9 50 60.1

Yayınlanan bu test sonuçlarıyla birlikte aynı zamanda son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısınma sorunu iddiaları da yalanlanmış oldu. Bunun yanı sıra yayınlanan listede PlayStation 5‘e yer verilmediğini de görmekteyiz. Ancak önümüzdeki günlerde PS5’in sıcaklık değerleriyle ilgili ilk verilerin de oyuncularla paylaşılacağını tahmin etmekteyiz.