Anasayfa Haber Google Uygulaması Artık Islık ve Mırıldanmayla Şarkı Bulabiliyor

Google Uygulaması Artık Islık ve Mırıldanmayla Şarkı Bulabiliyor

Güncellenen Google uygulaması, kafanıza takılan bir şarkıyı mırıldanmanız veya ıslıkla çalmanız halinde tanıyıp arama yapabiliyor.

Google, Perşembe günü “Hum to Search” özelliğini duyurdu. Bu özellik, iOS veya Android için Google mobil uygulamasının son güncellemesine dahil edildi. Yeni özellik, dinletmeniz için gerçek bir melodiye ihtiyaç duymaması dışında, “Shazam” uygulaması gibi çalışıyor. Mikrofon simgesine dokunup, “Şarkı ara” seçeneğine tıklayarak şarkı aramayı aktif hale getirebilirsiniz. Ardından, yaklaşık 10-15 saniye boyunca şarkıyı söyleyerek, ıslık çalarak veya mırıldanarak aradığınız şarkıyı bulabileceksiniz.

google şarkı bulmaMakine öğrenimi algoritmaları, aradığınız şarkının seslendirdiğiniz bölümünü analiz ederek, potansiyel eşleştirmeleri sunuyor. Ayrıca bunun için şarkıyı da çok iyi bir şekilde seslendirmeniz gerekmiyor. Notalara yakın bir yaklaşım ile şarkıyı söylerseniz veya mırıldanırsanız, sesi analiz ederek sonuç çıkartabiliyor. Eşleşme olduğuna inandığınız şarkıya dokunduğunuzda şarkı sözleri, videolar, sanatçı bilgileri gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Google, özelliğin nasıl çalıştığı ile ilgili bir açıklamada bulundu: “Peki nasıl çalışıyor? Bunu açıklamanın en kolay yolu, bir şarkının melodisinin parmak izi gibi olmasıdır. Her birinin kendi benzersiz kimliği vardır. Mırıldanmanıza, ıslığınıza veya şarkı söylemenize uyabilecek makine öğrenimi modelleri oluşturduk. Aramaya bir melodi mırıldandığınızda, makine öğrenimi modellerimiz sesi şarkının melodisini temsil eden sayı tabanlı bir diziye dönüştürür.

Son olarak, yeni özelliğin şu anda iOS ve Android kullanıcıları için aktif hale getirildiğini belirtelim.