Anasayfa Haber AMD, Ryzen 5000 ve RX 6000 Satışları İçin Karaborsacılara Karşı Hazırlanıyor

AMD, Ryzen 5000 ve RX 6000 Satışları İçin Karaborsacılara Karşı Hazırlanıyor

AMD Ryzen ve Radeon

AMD, yakında piyasada yerini alacak olan Ryzen 5000 işlemcileri ve Radeon RX 6000 GPU’larında stok sorunu yaşanmaması için ortaklarıyla çalışıyor.

Ampere tabanlı RTX 30 serisi ekran kartları, piyasaya çıktığı andan itibaren karaborsacıların hedefi olmuştu ve stokların dakikalar içinde tükendiği söyleniyordu. AMD ise NVIDIA ile aynı kaderi yaşamamak adına ortakları için bazı yönergeler hazırladı.

AMD’nin perakendeci ortakları için hazırladığı kılavuz, RX 6000 ve Ryzen 5000 serisi işlemcileri ele alıyor ve perakende satış sürecinin nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda bazı noktalara dikkat çekiyor.

AMD, Ryzen 5000 ve RX 6000 Satışları İçin Karaborsacılara Karşı HazırlanıyorBu kılavuzda Captcha kontrolleri, satın alma limitleri, tespit teknikleri ve daha birçok yöntem konusunda aydınlatma yapılmış. Bununla birlikte kuyruk tabanlı rezerve sistemleri ve son tüketicilere ürün sağlamak için B2B yeniden satış sistemlerine dikkat çekilmiş.

Bildiğiniz üzere bazı zamanlar bu tür karaborsacılar ortaya çıkıyor ve satın aldıkları ürünleri sonrasında çok daha yüksek fiyatlarla satmaya çalışıyor. Kırmızı ekip ise olası durumlarla başa çıkmak için şimdiden önlemler almaya çalışıyor.

Zen 3 mimarisi üzerine kurulan Ryzen 5000 işlemciler, 5 Kasım’dan itibaren satışa sunulacak. RDNA 2 tabanlı Radeon RX 6000 ekran kartları ise 28 Ekim’de duyurulacak. Satışların ise Kasım içinde başlaması bekleniyor.