Anasayfa Haber RDNA 2 Mimarisi ve Radeon RX 6000 Serisi Kartların Çıkış Tarihi Belli Oldu 

RDNA 2 Mimarisi ve Radeon RX 6000 Serisi Kartların Çıkış Tarihi Belli Oldu 

RX 6000 çıkış tarihi

AMD’nin RDNA 2 GPU mimarisi ve Radeon RX 6000 ekran kartları için 28 Ekim tarihi belirlendi.

Büyük beklentiler sonrasında nihayet AMD tarafından resmi duyuru yapıldı. NVIDIA’nın Ampere mimarisi ve yeni nesil RTX 3000 serisi ekran kartları bomba bir çıkış yapmıştı. Gözlerimizi AMD cephesine çevirmiştik ki hatta yarın resmi bir tanıtım bekliyorduk. Ancak Radeon RX ve CEO Lisa Su tarafından yapılan paylaşımlarda şirketin RDNA 2 mimarisinin ve yeni nesil Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarının 28 Ekim tarihinde çıkış yapacağı bildirildi.

Big Navi ile ilgili bildiklerimiz kısıtlı. Son dönemde AMD’nin RTX 3080 modelinin karşısına 16 GB bellekli bir GPU çıkaracağını duymuştuk. Ayrıca fiyatlandırmanın 549 dolar olacağı söylenmişti. Daha geriye gidecek olursak, 12 ve 16 GB belleğe sahip iki farklı modelden bahsediliyordu. Üstelik Big Navi ailesinin bir modelinde tam 80 CU, yani 5120 akış işlemcisi bulunduğu bildirildi. Sızıntıların doğruluğu kesin olmasa da 5120 akış işlemcisi gerçekten yüksek ve RX 5700 XT modelinin tam 2 katı.

RDNA 2 grafik mimarisine geldiğimizde ise mevcut RDNA 1’e göre %50’ye kadar daha verimli olacağını biliyoruz. Ayrıca bu mimari ile birlikte Işın İzleme ve VRS teknolojileri de destekleniyor olacak. Kırmızı takımın kaç farklı ekran kartı modeli tanıtacağını bilemiyoruz. Ancak 4K oyunculuğa adım atacaklarından neredeyse eminiz. Bu sebeple 2K ve 4K oyunculuk için farklı modellere yer verebilirler.

Öte yandan duyuru tarihi yaklaştıkça muhtemelen daha fazla sızıntı ve bilgi edeceğiz. 28 Ekim’de önlerden yerinizi alın ve bizi takipte kalın. Son olarak, Zen 3 mimarili yeni nesil işlemcilerin tanıtımının 8 Ekim’de yapılacağını kenara not düşelim.