Anasayfa Haber Windows 10 Kullanıcı Arayüzünde Önemli Değişiklikler Planlanıyor

Windows 10 Kullanıcı Arayüzünde Önemli Değişiklikler Planlanıyor

Windows 10 Arayüz

Sun Valley olarak adlandırılan proje, Windows 10’un birçok farklı bölümünde görsel ve işlevsel değişimleri kapsıyor.

Microsoft, 2021 yılında Windows 10 için kullanıcı arayüzünde önemli değişiklikler yapacağı bir güncelleme üzerinde vakit harcıyor. Windows 10 Ekim Güncellemesi yakın bir zaman önce yayınlanmıştı ve Başlat Menüsü tasarımında yenilikler yapılmıştı.

Görünüşe göre Microsoft, Başlat Menüsü, Eylem Merkezi ve hatta Dosya Gezgini de dahil olmak üzere birçok alanda görsel iyileştirmeler yapacak. Değişikliklerle birlikte daha tutarlı ve modern bir tasarım görebiliriz. Ayrıca bu vesileyle bazı yeni özelliklerin planlandığı söyleniyor.

Bu kullanıcı arayüzü (UI) projesi dahili olarak “Sun Valley” kod adını taşıyor ve 2021 tatil sezonu için planlanan Windows 10 “Cobalt” sürümünün bir parçası olarak gelmesi bekleniyor.

Neler Değişebilir?

Sun Valley ile tam olarak nelerin güncelleneceğini söylemek için henüz çok erken. Ancak endüstri kaynakları, Windows 10X’te sunulan deneyimlerle aynı ve masaüstü için uyarlanmış Başlat Menüsü ve Eylem Merkezi üzerinde önemli değişikliklerden bahsediyor. Microsoft ayrıca Görev Çubuğu ve Dosya Gezgini için de gelişmiş bir kullanıcı arayüzü üzerinde çalışmalar yapıyor.

Öte yandan Tablet kullanıcıları için daha iyi animasyonlar ve daha akıcı bir deneyim olduğu dile getirildi. Windows Shell ve karanlık tema tarafında da yine kapsamlı değişiklikler görebiliriz.

Microsoft’un dokunmatik klavye ve emoji bölümünü yeniden tasarladığını ise zaten biliyoruz. İşletim sistemi geliştiricisi, Windows 10 üzerinde bazı değişiklikler yapsa da tasarım genel olarak son birkaç yıldır aynı kalmıştı. Ancak önümüzdeki yıl görsel açıdan önemli değişiklikler görmemiz muhtemel görünüyor.