Anasayfa Haber 3DMark DirectX Ray Tracing Test Aracı Yayınlandı

3DMark DirectX Ray Tracing Test Aracı Yayınlandı

3DMark DirectX Ray Tracing

Futuremark’ın ışın izleme yeteneklerine özel olarak hazırladığı 3DMark yazılımı kullanıma sunuldu.

Ray Tracing (Işın İzleme) teknolojisini ilk olarak NVIDIA tarafından benimsemeye başlamış olsa da bu teknoloji yalnızca yeşil takıma özel değil. Kısa zaman önce RDNA 2 mimarisiyle birlikte gelen RX 6000 ekran kartlarının da bu teknolojiye sahip olacağını görmüştük. Öte yandan Intel tarafı da Xe-HPG ekran kartlarında bu desteği sunmayı planlıyor.

3DMark DirectX Ray Tracing

Öyle ki, ışın izleme teknolojisi yaygınlaştıkça performans kıyaslamaları da önemini artırmaya başladı. Futuremark ise bu eksikliği gidermek üzere 3DMark DirectX Işın izleme testinin yayınlandığını duyurdu. Böylelikle kullanıcılar, yeni nesil NVIDIA Ampere ve AMD RDNA 2 tabanlı GPU’lar için saf ışın izleme performansını test edebilecek. Sonuçlarını ise diğer kullanıcılar ile kıyaslayabilecek.

3DMark DirectX Ray Tracing

Yeni GPU’lar ışın izleme işlemleri için optimize edilmiş özel donanımla destekleniyor. Öyle ki performans testlerinin içerisine birçok ayrı faktör dahil oluyor. 3DMark DirectX Raytracing ise yalnızca ışın izlemeye yönelik olarak hazırlandı. Bu bağlamda tüm sahneler ışın izlemeye dayanıyor ve tek geçişte çiziliyor.

3DMark DirectX Ray Tracing Nasıl İndirilir?

Yeni ışın izleme test aracını Steam üzerinden satın alabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Bu testi çalıştırmak için Mayıs 2020 Güncellemesine sahip 64 bit Windows 10 (sürüm 2004) işletim sistemi ve DirectX Raytracing Tier 1.1’i destekleyen sürücülere sahip bir ekran kartına ihtiyacınız var.