Anasayfa Haber GIMP 2.99.2 Çıktı

GIMP 2.99.2 Çıktı

GIMP 2.99.2

GIMP 2.99.2 geliştirme güncellemesi, GIMP 3 için bir hazırlık niteliğinde.

GIMP 3 öncesindeki ilk adım olarak nitelendirilen GIMP 2.99.2 yayınlandı. Yeni geliştirme güncellemesi, Wayland ve HiDPI ekranları için yerel destek, temel kod yeniden düzenleme ve temizleme, yeni bir eklenti API’si, daha iyi performans için önbelleğe alma ve daha fazlasını içeren bir GTK 3 kullanıcı arayüzü sunuyor.

GTK 3 arayüzü ile GIMP’in biraz daha modern göründüğü ifade ediliyor. Arayüzün daha iyi görünmesinin yanı sıra GTK 3, uygun yüksek piksel yoğunluğu desteği ve CSS tabanlı temalar ekliyor. Tema değişikliklerinin kötü tarafı ise maalesef geçmiş sürümlerdeki tüm özel yapım temaların uyumsuz hale gelmesi.

GIMP 2.99.2 ile gelen önemli bir diğer değişiklik ise Wayland desteği. Wayland, birkaç Linux dağıtımında varsayılan olarak gelen modern bir görüntü sunucusu olarak karşımıza çıkıyor. GIMP 3 sürümü için devam edilmeden önce çözülmesi gereken birkaç hata olduğuna da dikkat çekiliyor. Bu hataların GUI hatalarından büyük bellek sızıntılarına kadar değiştiği paylaşılıyor.

Ölçekleme sonucunu, renk yönetimi, görüntü filtreleri ve kabuk maskesi koruyan render önbelleğe alma da dikkat çekiyor. Bu özelliğin GIMP’nin GTK 2 kullanan mevcut kararlı sürümüne kıyasla çok daha hızlı bir kullanıcı deneyimi ile sonuçlanacağının altını çiziyor.

Ek olarak, kod düzenlemeleri ile eski özellikler taşınırken ve yenileri uygularken kod yapısı üzerinde pek çok çalışma yapılmış. Çalışmanın daha az hata ve daha kaliteli yazılım olarak sonuçlandığı bilgiler arasında.

GIMP’in bu geliştirme sürümünü denemek için Geliştirme İndirmeleri sayfasına gidip indirmeniz yeterli. macOS içinse bu sürümü indirme olanağı sunulmuyor.s