Anasayfa Haber Intel PresentMon 2.0.0 Yayınlandı

Intel PresentMon 2.0.0 Yayınlandı

Intel PresentMon 2.0.0

Intel tarafından PresentMon 2.0.0 çerçeve veri izleme ve analiz aracı kullanıcılara sunuldu. Intel PresentMon 2.0.0 kullanıcılara kare hızlarını gösterebiliyor, GPU ve CPU gibi temel performans ölçümlerini izleyebiliyor ve hem masaüstü bilgisayarlar hem de UWP uygulamaları için farklı grafik API’leri için kare süreleri ile gecikmeyi görüntüleyebiliyor.

Intel PresentMon 2.0.0 birçok yeni özellik, düzeltme ve optimizasyon ile birlikte geliyor. En önemli özelliği ise sadece sıfır olmayan veri noktalarından ortalama hesaplayabilmesi. Bu, sıfırın sıfır değeri yerine “veri yok” anlamına geldiği metrikleri belirtmeye yardımcı olabiliyor. Bir diğer önemli özellik, verilerin ve diğer önemli ölçümlerin görsel temsilini daha iyi hale getiren histogram grafiklerinin eklenmesi.

Intel PresentMon 2.0.0 Yenilikleri

  • Metriklerin çoğunluğu, referans noktası olarak mevcut çağrısı yerine CPU’nun bir çerçeve üzerinde çalışmaya başladığı zamanı kullanacak şekilde değiştirildi; değerler, grafik uygulamalarının kalitesini ölçmek için daha uyumlu (örn. gecikme ve süre). etkileşim ve görüntülenen çerçeveler). Daha fazla ayrıntı için README-ConsoleApplication.md adresine bakın.
  • Bilinmeyen ada sahip işlemler artık yerine olarak raporlanıyor.
  • Yakalama uygulaması CSV’si artık kullanılamayan metrikler için sütunlarda 0 yerine NA (Kullanılamaz) rapor ediyor.
  • Overlay / Capture uygulaması artık sistemde bulunmayan metrikleri gizlemektedir.
  • Açık %1, %5 ve %10 yüzdelik istatistikler eklendi (mevcut %99, %95 ve %90’a). Daha önce, daha düşük bir değerin daha iyi olduğu (kare süresi gibi) metrikler için %99 ile seçildiğinde, otomatik olarak %1 ile istatistiğine dönüşüyordu. Artık bağlama bağlı bir dönüşüm yapılmaz ve kullanıcının seçtiği istatistik görüntülenir.
  • Yalnızca sıfır olmayan veri noktalarının ortalamasını alan sıfır olmayan bir ortalama istatistik eklendi. Bu, sıfırın sıfır değeri yerine “veri yok” anlamına geldiği metrikler için kullanışlıdır (fotona tıklama gecikmesi ölçümü gibi).
  • Histogram grafikleri eklendi.
  • Yeni istemci API’leri

Intel PresentMon’un en son sürümünü GitHub üzerinden indirebilirsiniz.