Anasayfa Haber Apple M1 İşlemcili MacBook Pro Duyuruldu

Apple M1 İşlemcili MacBook Pro Duyuruldu

2020 MacBook Pro

Yeni 13 inç MacBook Pro, Apple M1 işlemcisi ile birlikte geliyor.

Apple, M1 işlemcisinden gücünü alan 2020 model 13 inç MacBook Pro dizüstü bilgisayarını tanıttı. 2020 MacBook Pro daha önceki Intel X86 modellerin yerini alacak.

8 çekirdekli işlemci, önceki 13 inç MacBook Pro’ya kıyasla 2,8 kata kadar daha hızlı performans sunuyor. M1 çipinin verimliliği sayesinde, yeni MacBook Pro tek bir şarjla 20 saate kadar video oynatma imkanı sağlıyor. Ürünün sınıfındaki Windows dizüstü bilgisayarlardan 3 kat daha iyi performans sunduğu da bilgiler arasında. M1 çipi ayrıca, yüksek hızlı makine öğrenimi hesaplaması için Nöral Motoru da beraberinde getiriyor. Apple, ürününü makine öğrenimi görevleri için dünyanın en hızlı kompakt profesyonel dizüstü bilgisayarı olarak adlandırıyor. 13 inç MacBook Pro’ya stüdyo kalitesinde mikrofon dizlimi de eklenirken görüntü sinyali işlemcisindeki iyileştirmelerle web kamerası da yükseltiliyor.

2 adet USB-C portu, USB4 ve Thunderbolt 4 desteği de sunuyor. Böylece bilgisayarın 6K Pro Display XDR monitöre tam çözünürlükle bağlanmasını sağlıyor. 8 GB bellek, 256/512 GB SSD, Touch Bar, Touch ID de diğer özellikler arasında.

Ülkemizde Kasım ayında piyasaya sürülecek olan yeni MacBook Pro’nun fiyatları ise 14.299 TL’den başlıyor.

İlginizi çekebilir: Apple M1 İşlemcili 2020 Model MacBook Air Duyuruldu