Anasayfa Haber Rubik Küpü Boyutunda Mini PC: Rubik’s Cube Mini

Rubik Küpü Boyutunda Mini PC: Rubik’s Cube Mini

Rubik’s Cube Mini PC

Xiaomi’nin şaşırtıcı derecede küçük olan mini bilgisayarı rahatlıkla her yerde kullanılabilirken, dört çekirdekli işlemcisiyle de temel işlerinizi yerine getirebilecek.

Eylül 1956’da üretilen ilk 5 MB sabit disk biriminin ağırlığı 1 tonun üzerindeydi ve yaklaşık 5 metre yer kaplıyordu. Şimdi ise depolama bir kenara, cebe kolayca sığabilecek minyatür bilgisayarların üretildiğini görüyoruz.

Xiaomi’nin ekolojik zincir şirketi Ningbei, Ningmei Rubik’s Cube Mini olarak adlandırılan bir mini bilgisayar duyurdu. Bu PC, bir cep telefonundan daha küçük ve metal bir gövdeye sahip.

Rubik’s Cube Mini PC

62 x 62 x 42 mm boyutlarında ve bir Rubik küp ile aşağı yukarı aynı boyutta olan cihaz 145 gram ağırlğında. Aşırı ısınmayı önlemek amacıyla 2.7 GHz turbo frekanslı dört çekirdekli bir Intel Celeron J4125 işlemci ve küçük bir soğutma fanı görüyoruz. Mini PC ayrıca 6 GB veya 8 GB LPDDR4 bellek seçenekleriyle geliyor. Ek olarak 256 GB’a kadar M.2 SSD kullanılabiliyor.

Rubik’s Cube Mini PC

Ningmei Rubik’s Cube Mini, bağlantı arabirimi bakımından bir HDMI bağlantı noktasına sahip. Xiaomi ayrıca bir USB-C bağlantısı, iki USB 3.0 bağlantı noktası, bir mikro SD kart yuvası ve bir 3.5mm ses jakı dahil etmeyi başarmış. Ayrıca Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı da destekleniyor.

Rubik’s Cube Mini PC

6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip temel sürüm yaklaşık 149 dolar (999 yuan) fiyat etiketine sahip. 8 GB ve 256 GB ile kombin edilen versiyonun fiyatı ise 186 dolar (1.249 yuan) seviyesinde.