Anasayfa Haber iPad Mini 6 Özellikleri Sızdırıldı: A14 İşlemci, USB-C Bağlantı Noktası

iPad Mini 6 Özellikleri Sızdırıldı: A14 İşlemci, USB-C Bağlantı Noktası

iPad Mini 6 özellikleri sızdırıldı

Apple’ın kısa bir süre içerisinde iPad Mini 6 adında yeni bir iPad modelini daha duyuracağı iddia edildi.

iPad Mini 6 özellikleri ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Paylaşılan bilgilere göre iPad Mini 6’nın 8.5 inçlik bir ekrana, A14 Bionic işlemciye, 4 GB RAM‘a, USB Type-C bağlantı  noktasına ve Apple Pencil 2 desteğine sahip olacağı iddia ediliyor.

Sızdırılan prototip modelle ortaya çıkan özellikler hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Apple yakınlığıyla tanınan kaynakların servis ettiği bilgilerde yeni nesil iPad modelinin 8.5 inç boyutundaki Liquid Retina bir ekranın üzerine kurulacağı ifade ediliyor.

Yine aynı kaynak tarafından servis edilen bilgilerde yeni nesil iPad’in, iPhone 12 modellerine güç veren Apple A14 Bionic işlemcisinden güç alacağı ve 4 GB RAM ile beraber geleceği de belirtiyor.

Sızdırılan iPad Mini 6 Özellikleri:

https://twitter.com/000leaker/status/1325933581437382662

Tasarım tarafında da 2020 iPad Pro ve iPad Air 4 modellerinin yolundan gideceği söylenen modelin, ayrıca Apple Pencil 2 desteğine ve USB Type-C bağlantı noktasına da ev sahipliği yapacağı ileri sürülüyor.

Bunun dışında yeni nesil iPad’in fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, Apple’a yakın kaynaklar yeni nesil iPad modelinin 2021’in ilk yarısında piyasaya sürülebileceğini tahmin ediyor.