Anasayfa Video Belkin Bluetooth Hoparlörlü Kablosuz Şarj Standı İncelemesi

Belkin Bluetooth Hoparlörlü Kablosuz Şarj Standı İncelemesi

Belkin’in “ikisi bir arada” bir ürünü olan Bluetooth hoparlörlü kablosuz şarj standını inceliyoruz.

2008 yılında ortaya çıkan Qi kablosuz şarj teknolojisi mobil dünyada geniş kabul gören bir standart oldu. Günümüzde kablosuz şarjı destekleyen cihazlar bu teknoloji standardını kullanıyor. Bugün inceleyeceğimiz Belkin de bir Qi kablosuz şarj standı.

Resonant Inductive Coupling olarak bilinen ve “rezonant endüktif eşleşme” olarak çevirebileceğimiz yöntemi temel alan Qi standartı açık kaynaklı ve önümüzdeki yıllarda da popülerliğini koruyacağa benziyor. Tabii yıllar içinde bu teknoloji geliştirildi ve önceden 5 Watt olan maksimum güç sınırı artık 30 Watt’a kadar çıkarılmış. Yani kablolu hızlı şarj rakamlarıyla eşitlendiğini görüyoruz.

Tabi bu durum tüm şarj cihazlarının maksimum hızda çalışacağı anlamına gelmiyor. Bir başka önemli ayrıntı da şu, sadece sarj cihazının bu yüksek rakamları desteklemesi yetmiyor. Telefonun da hızlı kablosuz şarj desteğine sahip olması gerek. Bununla birlikte yeni kablosuz teknolojileri de hızla geliştirilmeye devam ediyor. Örneğin NFC ile de kablosuz şarjın artık mümkün olduğunu haberleştirmiştik.

Tasarım

Belkin’in 10 Watt’lık hızlı şarj desteğine sahip olduğunu görüyoruz. Bize gelen stand siyah olsa da, Belkin beyaz renk seçeneğini de sunmuş. Kablosuz şarjın gerçekleştiği ve telefonun standa yaslandığı nokta sert plastikten yapılmış. Buraya Belkin logosu işlendiğini görüyoruz, sade ve şık bir tasarım.

Telefonu standa hem dikey, hem yatay koyarak şarj edebileceğinizi belirtelim. Telefonun standa temas ettiği noktalarda kauçuk malzeme kullanılmış. Aynı kauçuk malzeme standın altında da bulunuyor. Bu kaymayı engellediği gibi yüksek sesle müzik dinlediğinizde masanızda oluşan titreşimlerin de önüne geçiyor.

Kullanım

Kablosuz şarj standı kullanırken, doğru şarj temaz noktasını bulmak hep sıkıntılı olmuştur. Örneğin işten gelip masama telefonu şarj olsun diye bırakıp, birkaç saat sonra hiç şarj olmadığını görmediğim anlar oldu. Yarım santim yana kaydırdığımda ise şarj olmaya başladığını görüp sinirleniyordum her defasında.

Belkin’in standında bunun bir miktar önüne geçmişler, özellikle de telefonunuzu dik koyduğunuzda. Standın yandaki kısımları telefonun fazla sağa ve sola kaymasının önüne geçiyor, yani isteseniz de yanlış temas noktasına koyamıyorsunuz. Yan koyduğunuzda ise bu sıkıntılı durum hala devam ediyor. Telefonu tam ortaladığınızdan emin olmalısınız yoksa şarj gerçekleşmiyor.

Telefonunuz şarj olduğunda şarj yüzeyinin hemen arkasındaki beyaz led devamlı yanmaya başlıyor. Buradan da teyit edebiliyorsunuz isterseniz. Bu beyaz ledin arkasında hoparlörü görüyoruz, onun arkasında da Bluetooth bağlantının kurulduğunu gösteren bir başka beyaz led var.

Bluetooth Hoparlör Ve Eşleşme

Bluetooth hoparlörü kullanabilmek için telefonunuzu bu standla eşleştirmek ise oldukça kolay. Tek yapmanız gereken standın arkasındaki Bluetooth logolu büyük butona uzunca basmak.

Ardından telefonunuzun Bluetooth bağlantısını açıp çevredeki eşleşmeye müsait cihazları aradığınızda listeden Belkin’i görebilirsiniz. Buna dokunduğunuzda eşleşme birkaç saniye içinde tamamlanıyor. Ardından hoparlörü kapatmak ve tekrar açmak istediğinizde bu tuşa bir kere basmanız yetiyor.

Bu düğmenin de altında adaptör girişini görüyoruz. Kutudan çıkan adaptör 18 Watt’lık ve 1.5 metre kabloya sahip. Hoparlör kalitesi gerçekten güzel ve hoşuma gitti. Yüksek ses seviyelerinde dahi bozulma olmuyor.

Burada telefonun içindekine oranla büyük bir ses sürücüsü kullanılabildiği için baslarda çok belirgin bir iyileşme oluyor. Diyaloglar da net ve anlaşılır. Film izlemeye, müzik dinlemeye ve görüşme yapmaya uygun bir ses kalitesi sunduğunu belirtmeliyim.

Telefon Görüşmeleri

Stand üzerinde bir mikrofon da var ve bu sayede kablosuz telefon görüşmeleri yapmanız mümkün oluyor. Görüşme kalitesi telefonun kendisiyle uzaktan görüşme yaptığınızdaki gibi hafif yankılı ve ses uzaktan geliyor. O sebeple standın uzaktan görüşme kalitesini daha da artıracağı yanılgısına düşüp telefondan fazla uzaklaşmamak gerekiyor.

Sonuç Değerlendirmesi

Telefonu stand üzerinde kullanmak, video izlemek, hatta görüntülü arama yapmak oldukça kolay. Çünkü telefon stand üzerinde açılı bir şekilde duruyor ve selfie kamerası da doğrudan sizi görüyor. Bu anlamda ince kablosuz şarj cihazlarının en büyük eksiği olan masada yatay durma gerekliliğinin önüne geçilmiş oluyor.

Standı yatağımın yanındaki sehpanın üzerine yerleştirdim. Rahatlatıcı müzikler dinlerken ya da YouTube videoları izlerken uykuya dalmayı seviyorum. Bu açıdan standın benim için biçilmiş kaftan olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Hem sabah kalktığımda telefonumun şarjı solu oluyor, hem de stand telefonun açılı durmasını sağladığı için telefonun ekranını yataktan rahatça görebiliyorum.