Anasayfa Haber PlayStation 5 Satışları Rekor Kırdı

PlayStation 5 Satışları Rekor Kırdı

PlayStation 5 satışları

Sony, PlayStation 5 satışları ile ilgili resmi bir açıklamada bulundu.

Son zamanlarda PS5’in tükenen stokları ile sık sık gündeme gelen Sony, PlayStation 5 satışları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kısımdaysa PlayStation’ın resmi Twitter hesabı üzerinden bir takım açıklamalarda bulunan Sony, PS5’in satış rekoru kırdığını duyurdu.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde PlayStation’ın CEO’su dünya genelindeki PS5 stoklarının tükendiğini duyurmuştu. Bugün ise PlayStation 5’in rekor satışlarıyla ilgili oyunculara teşekkür eden firma, bu kısımda tarihi bir rekora imza attıklarını da söyledi.

Bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir talep ile karşı karşıya kaldıklarını da ifade eden firma, en kısa süre içerisinde yeni PS5 stoklarının geleceğini de müjdeledi. Fakat Sony her ne kadar PS5’in satışları ile tarihi bir rekora imza atığını söylemiş olsa da, konsolun satış rakamlarıyla ilgili herhangi bir veriyi oyuncularla paylaşmadı.

Bildiğiniz üzere, PS5’in ilk satış rakamları Japonya merkezli satış mağazası Famitsu tarafınca paylaşılmıştı. Bu kısımdaysa yeni nesil oyun konsolunun satışa sunulduğu ilk dört günden 118.000 adet sattığı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamaları göz önünde bulunduracak olursak, Sony’nin 2020 yılı sonuna doğru rekor sayılara ulaşacağını tahmin etmekteyiz.

PlayStation 5 Özellikleri

PlayStation 5 Teknik Özellikleri

Bileşen Özellik
CPU 3.5 GHz’de 8x Zen 2 Çekirdek (Değişken Frekans)
GPU 2.23 GHz’de 36 CU (Değişken Frekans), 10.28 TFLOP
GPU Mimarisi Özelleştirilmiş RDNA 2
Bellek 16 GB GDDR6/256-bit
Bellek Bant Genişliği 448GB/s
G/Ç İş Hacmi 5.5GB / s (Ham), Tipik 8-9GB / s (Sıkıştırılmış)
Depolama 825 GB Özelleştirilmiş SSD
Genişletilebilir Depolama NVMe SSD Slotu
Harici Depolama USB HDD Desteği
Optik Sürücü (İsteğe Bağlı) 4K UHD Blu-ray Sürücü