Anasayfa Video Acer ile 2021 Planlarını Konuştuk

Acer ile 2021 Planlarını Konuştuk

Acer-Porsche-Design-Acer-Book-RS-AP714-51-High_win

Acer ile 2021 yılında piyasaya çıkacak yeni nesil ürünleri hakkında konuştuk.

2020’nin şüphesiz en büyük olayı Covid-19 ile hayatımıza giren pandemi süreci oldu. Evlere kapandığımız bu süreçte eğitim dahil birçok şey evlerimize taşındı. Bu da doğal olarak beraberinde bilgisayarlara olan talebi artırdı. Öğretmen olan ablam ona hediye ettiğim Samsung R522 laptop ömrünü oldurunca yeni bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duydu ve ben de ona Acer Swift 3 SF314-41G modelini aldım. Berker Güngör de bu yıl eski MSI bilgisayarını emekli edip Acer Nitro 5 modeline geçiş yaptı. Anlayacağınız bu yıl PC satışlarının artmasında doğrudan etkimiz oldu diyebiliriz. Öte yandan Acer’ın ürün gamı epey geniş. Bu videomuzda ise şirketin tasarımını Porsche Design stüdyosuna yaptırdığı modeline de göz attık.

Acer Porsche Design

Porsche Design, 14″ boyutu ile benim sevdiğim standartta geliyor. Bilmeyenler için belirteyim, 15.6″ cihazlar bile bana artık büyük ve taşıması zor geliyor. Kadife bir kılıfı olan Acer Porsche Design, 1.2Kg ağırlığında. Kenar çerçeveleri de ince olan üründe dokunmatik bir panel kullanılmış ve %90 ekran gövde oranına sahip. Cihazda Intel’in 11. nesil Tiger Lake işlemcisi kullanılıyor. Bu işlemci, içinde Xe Graphics GPU barındırıyor. Biraz daha detaylı baktığımızda Thunderbolt portunu görmekteyiz. Bu bağlamda dileyen kullanıcılar cihaza harici ekran kartı da bağlayabilir. Son olarak ürünün Ocak 2021’de satışa çıkması bekleniyor.

Yeni Swift 5

Yeni Swift 5 de Intel’in 11. nesil işlemcisi ile birlikte geliyor ve GPU kısmında da yine Iris Xe Graphics ihtiva. Acer bu modelde de  Thunderbolt 3 portunu eksik etmemiş. Bu aslında 11. nesil Intel işlemcili cihazların belki de hepsinde göreceğimiz bir port. Swift 5 de %90 ekran gövde oranı sunuyor. Uzun yıllardır boyunca dile getirdiğimiz kalın çerçeve sorunu artık tamamen tarihe karıştı diyebiliriz.

Acer normalde Swift 5 ailesinde i5 işlemci kullanıyor fakat bu modelde de bir fark var ve artık i7’ye terfi edilmiş. Bu bağlamda performansta da bir artış göreceğiz ve bunu 1Kg civarında elde ediyoruz.

Nirto Ailesi ve Monitörler

Acer, Nitro ailesinde 10. Nesil Intel ve Ryzen 4000 serisi işlemcileri sunuyor. Öte yandan yeni işlemcilere olan talep artıyor. Mevcut işlemciler halihazırda yüksek bir performans sunuyor ve uygun fiyata temin edilebiliyor. Yeni işlemcili modeller ise 2021 yılında piyasada olacak.

Oyun kısmında yine 300 Hz panelli Triton modelleri mevcut ve bu ürünler ülkemizde de satılmış. Öyle ki stoklar şu anda tükenmiş durumda. 2021 yılında yeni gelecek modeller ise RTX 3000 serisi ile güncellenecek.