Anasayfa Haber Bazı PS5 Modellerinin Daha Gürültülü Çalıştığı Keşfedildi

Bazı PS5 Modellerinin Daha Gürültülü Çalıştığı Keşfedildi

Sony, PlayStation 5 oyun konsollarının soğutmasında farklı yapıda fanlar kullanabiliyor.

PlayStation CEO‘su Jim Ryan, dünya genelinde tek bir PS5 konsolunun kalmadığını söylemişti. Sony’nin yeni oyun konsolu satış rekorları kırdı ve siz de sahip olmayı başaran insanlardan birisi olabilirsiniz. Ancak sizin PS5’iniz diğer konsollardan daha gürültülü çalışıyor olabilir.

Sony, görünüşe göre konsolların içinde farklı türde fanlar kullanıyor. Fransız teknoloji sitesi Les Numériques, Sony’den gelen inceleme cihazının perakende olarak satın alınan bir konsoldan daha sessiz olduğunu fark etti. Teknoloji yayını, sonrasında farklı oyun konsollarını söktü ve bazı farklılıklar keşfetti.

Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi, daha sessiz olan fan 23 ince kanada sahip. Perakende mağazadan alınan fan ise belirgin şekilde daha kalın olan 17 kanattan oluşuyor. Daha az kanatlı olan fanlar genel olarak daha hızlı dönmeleri için yüksek güce ihtiyaç duyuyor. Bu bağlamda yeterli soğutma sağlayabilmek için daha gürültülü çalışıyor.

PlayStation 5’in fanlarını kontrol etmek için beyaz yan panelleri çıkarabilirsiniz. Ancak fanları değiştirmeyi denemek pek akıllıca olmaz zira garanti geçersiz kalacaktır.

Çoğu tüketici için gürültülü fanlardan ziyade stoklar daha büyük bir sorun. Aslına bakarsanız stok sorunları son dönemde birçok teknolojik alette yaşanıyor. Bu durumun arkasında yüksek talebin yanı sıra tedarik sorunları da var.