Anasayfa Haber Call of Duty, Activision’a 12 Ayda 3 Milyar Dolar Kazandırdı

Call of Duty, Activision’a 12 Ayda 3 Milyar Dolar Kazandırdı

Call of Duty

Oyun sektörünün en popüler yapımlarından biri olan Call of Duty, son 12 ayda Activision’a 3 milyar dolar para kazandırdı.

Activision tarafından yayıncılığı yapılan ve oyun sektörünün ön plana çıkan markalardan biri olan Call of Duty, son 1 yılda oldukça büyük bir başarıya imza attı. Oyun sektörünün uzun soluklu serilerinden biri olan Call of Duty’nin yapılan açıklamaya göre son 12 ayda Activision’a toplamda 3 milyar dolar gelir sağladığı duyuruldu.

Bildiğiniz gibi Activision kısa bir süre önce Soğuk Savaş temalı Black Ops Cold War oyunuyla oyuncuların karşısına çıkmıştı. Serinin yeni oyunuyla beraber ilk günden rekor satışa imza atan firma, aynı zamanda son 12 ayda ne kadar hasılat elde ettiğini de açıkladı.

Bu kısımdaysa yapılan açıklamalarla birlikte Call of Duty markasının yayıncı firmaya 12 ayda 3 milyar dolar gelir sağladığı ifade ediliyor. 12 ayda elde edilen bu gelirlerin büyük bir bölümünü ise CoD Modern Warfare, CoD Black Ops Cold War ve birçok oyuncu tarafından sevilerek oynanan CoD Warzone oluşturuyor.  Bunun yanı sıra paylaşılan raporlarda elde edilen gelirin geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 80 oranında artığına da özellikle dikkat çekiliyor.

Call of Duty

Ayrıca paylaşılan raporda 2020 yılı içerisinde toplamda 200 milyondan fazla kişinin Call of Duty oynadığı da söyleniyor. Bununla birlikte 2019’a kıyasla oyun satışlarını da yüzde 40 oranda attırdığını ifade eden firma, piyasaya sürülen Black Ops Cold War’ın da oyucular tarafından beğenildiğini belirtiyor.

Bu doğrultudaysa Kasım ayı içerisinde oyuncu sayısı bakımından hem PC hem de konsollarda en yüksek oyuncu sayısına da ulaştıklarını müjdeleyen firma, bu rakamlarla geçtiğimiz yılın aynı dönemini de geride bıraktığını söylüyor.

Modern Warfare ve Black Ops Cold War’a Büyük İlgi

Bildiğiniz üzere Call of Duty markası son zamanlarda piyasaya sürmüş olduğu uzay temalı oyunlarıyla oyuncular tarafından bir hayli eleştirilmişti. Daha sonrasında ise gelen tepkileri değerlendiren yapımcı firma, ilk olarak Modern Warfare sonrasındaysa Soğuk Savaş temalı Black Ops Cold War yapımlarıyla oyuncuların gönlünü yeniden kazanmayı başarmıştı. Bunun yanında tamamen ücretsiz olarak oynanabilen CoD Mobile ve CoD Warzone oyunlarıyla da Activision oyunu kitlesini daha da genişletmişti.