Anasayfa Haber Çin Ay’a Bayrağını Diken İkinci Ülke Oldu

Çin Ay’a Bayrağını Diken İkinci Ülke Oldu

Çin Ay

Çin, ABD’nin ardından Ay’a bayrak diken ikinci ülke oldu.

Çin Ulusal Uzay İdaresi tarafından geçtiğimiz haftalarda uzaya fırlatılan ve 4 gün önce Ay yüzeyine iniş yapan Chang’e 5 uzay aracı, Ay’a Çin bayrağı dikti. Böylelikle Çin, Ay’a ABD’den sonra bayrak diken ikinci ülke oldu.

Bildiğiniz gibi bundan yaklaşık 2 hafta kadar önce Çin Ulusal Uzay İdaresi, Chang’e 5 uzay aracını Ay’a fırlatmıştı. Ay yüzeyinden toprak ve kaya örnekleri toplaması için gönderilen uzay aracı, aynı zamanda Ay’ın yüzeyine Çin bayrağı da dikti.

Cin Ay bayrak dikti

Ay’a bayrağını diken ikinci ülke olan Çin, ayrıca bu görevi başarı ile tamamlayıp Chang’e 5 uzay aracını dünyaya sağ salim indirmeyi başarırsa, ABD ve Rusya’nın ardından bir ilke imza atmış olacak.

Bildiğiniz üzere şu zamana kadar sadece ABD ve Rusya, Ay yüzeyinden toprak ve kaya örneklerini getirmeyi başarmıştı. Şimdi de Çin, ABD ve Rusya’nın ardından üçüncü ülke olmaya hazırlanıyor.

Görev hakkında da bazı önemli detayları kamuoyuyla paylaşan Çin Ulusal Uzay İdarisi, bu kısımdaysa uzay aracının toplamda 14 gün boyunca gezegenden kaya ve toprak örnekleri toplayacağını belirtiyor.

Daha sonrasındaysa uzay aracının 16-17 Aralık tarihleri arasında topladığı numunelerle beraber Dünya’ya dönmesi bekleniyor. Toplanan bu örneklerin ise Ay hakkında birçok soru işaretini de ortadan kaldıracağı ön görülüyor.