Anasayfa Haber Bülten Apple, Yeni AirPods Max Kulak Üstü Kulaklığını Tanıttı

Apple, Yeni AirPods Max Kulak Üstü Kulaklığını Tanıttı

AirPods Max, yüksek kaliteli ses, Uyarlanabilir EQ, Aktif Gürültü Engelleme ve uzamsal ses özellikleri vaat ediyor.

Apple, AirPods’ların yüksek kaliteli sesi ile kulak üstü tasarımını bir araya getiren yenilikçi kablosuz kulaklık AirPods Max’i duyurdu. AirPods Max; Uyarlanabilir EQ, Aktif Gürültü Engelleme, Şeffaflık modu ve uzamsal ses ile üst düzey bir dinleme deneyimi için özel bir akustik tasarımı, H1 yongaları ve gelişmiş yazılımı bir araya getiriyor. Apple’ın yeni kulaklığı, uzay grisi, gümüş, gök mavisi, yeşil ve pembe dahil olmak üzere beş renkte geliyor ve 15 Aralık Salı gününden itibaren sipariş edilebilecek.

“AirPods dünyadaki en popüler kulaklıklar ve zahmetsiz kurulumları, inanılmaz ses kalitesi ve ikonik tasarımlarıyla sevildiler. AirPods Max ile, AirPods deneyimini yüksek kaliteli ses ile kulak üstü tasarıma taşıyoruz.” dedi Apple’ın Dünya Çapında Pazarlama kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak. “Özel akustik tasarım, güçlü H1 yongaları ve gelişmiş yazılımla birleştiğinde AirPods Max, en üst düzeyde kişisel dinleme deneyimini kablosuz olarak sunmak için hesaplamalı sesi kullanmasını sağlıyor.”

Özel Akustik Tasarım

Başlıktan kulak yastıklarına kadar, AirPods Max’in her parçası, her kullanıcı için başarılı akustik performans sağlamak üzere tasarlanmış. Kafa bandını saran nefes alabilen örgü başlık, ağırlığı dağıtmak ve kafadaki basıncı azaltmak için yapılmış. Paslanmaz çelik kafa bandı çerçevesi, çok çeşitli kafa şekilleri ve boyutları için güç, esneklik ve rahatlık sağlamayı amaçlıyor. İç içe geçmeli kafa bandı kolları, istenen uyumu sağlamak için uzuyor ve sağlam tutunuyor.

Her bir kulak kabı, kulak kabı basıncını dengeleyen ve dağıtan devrim niteliğindeki bir mekanizma aracılığıyla kafa bandına takılıyor ve kullanıcının başının benzersiz hatlarına uyacak şekilde bağımsız olarak dönmesine izin veriyor. Her kulak yastığı, etkili bir sızdırmazlık oluşturmak için akustik olarak tasarlanmış hafızalı köpük kullanıyor; bu, sürükleyici ses sunmada kritik bir faktör. Apple Watch’tan esinlenilen Digital Crown, hassas ses kontrolü ve sesi çalma veya duraklatma, parçaları atlama, telefon aramalarını yanıtlama veya sonlandırma ve Siri’yi etkinleştirme yeteneği sunuyor.

Dinleme Deneyimi

AirPods Max, zengin, derin bas, doğru orta aralıklar ve her notanın duyulabilmesi için net, temiz yüksek frekanslı uzatma sağlayan 40 mm Apple tasarımı dinamik sürücüye sahip. Eşsiz bir çift neodimyum halka mıknatıslı motor, AirPods Max’in maksimum ses seviyesinde bile tüm duyulabilir aralıkta toplam harmonik bozulmayı yüzde 1’den daha az korumasına olanak tanıyor. Her kulaklıkta Apple tasarımı bir H1 çipi, özel bir akustik tasarım ve gelişmiş yazılım ile donatılmış AirPods Max, mümkün olan en yüksek kalitede dinleme deneyimini sunmak için hesaplamalı ses kullanıyor. Yonga, saniyede 9 milyar işlem yapabilen 10 ses çekirdeğinin her birini kullanan hesaplamalı ses, Uyarlanabilir EQ, Aktif Gürültü Engelleme, Şeffaflık modu ve uzamsal ses ile üst düzey bir dinleme deneyimine güç veriyor.

AirPods Max özel akustik tasarımı, 40 mm dinamik sürücü ve benzersiz çift neodimyum halka mıknatıslı motora sahip.
  • Uyarlanabilir EQ: AirPods Max, bir kullanıcıya iletilen ses sinyalini ölçerek ve gerçek zamanlı olarak düşük ve orta frekansları ayarlayarak sesi kulak yastıklarının uyumuna ve sızdırmazlığına ayarlamak için Uyarlanabilir EQ kullanıyor.
  • Aktif Gürültü Engelleme: AirPods Max, Kullanıcıların dinledikleri şeye odaklanabilmeleri için Aktif Gürültü Önleme özelliğine sahip. Her bir kulaklıkta, çevresel gürültüyü algılamak için dışa bakan üç mikrofon bulunurken, kulaklığın içindeki bir mikrofon dinleyicinin kulağına ulaşan sesi izliyor. Hesaplamalı ses kullanan gürültü giderme, gerçek zamanlı olarak kulaklığın oturmasına ve hareketine sürekli uyum sağlıyor.
  • Şeffaflık Modu: AirPods Max ile kullanıcılar, çevrelerindeki ortamı duyarken eşzamanlı olarak müzik dinlemek için Şeffaflık moduna geçebilir – ses mükemmel bir şekilde çalarken kullanıcının kendi sesi dahil her şeyin doğal ses çıkarmasını sağlıyor. Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaflık modu arasında geçiş, gürültü kontrol düğmesi kullanılarak tek bir basışla yapılabilir.
  • Uzamsal Ses: AirPods Max, sesleri bir alanda hemen hemen her yere yerleştirmek için dinamik kafa izleme özelliğine sahip uzamsal sesi kullanıyor -5.1, 7.1 ve Dolby Atmos olarak kaydedilen içerik için sürükleyici, sinema benzeri bir deneyim sunmayı amaçlıyor. AirPods Max ve iPhone veya iPad’de jiroskop ve ivmeölçeri kullanarak, uzamsal ses, bir kullanıcının kafasının ve cihazın hareketini izliyor, hareket verilerini karşılaştırıyor, ardından ses alanını yeniden eşliyor; böylece kullanıcı kafa hareketleri yapsa bile cihaza bağlı kalıyor.

AirPods Max, optik ve konum sensörlerini kullanarak bir kullanıcının kafasında olduklarını otomatik olarak algılıyor. AirPods Max bir kez yerleştirildiğinde ses çalar ve çıkarıldığında veya kullanıcı sadece bir kulak kabını kaldırdığında duraklatılabilir. AirPods Max ile, ortam gürültüsünü engelleyen ve kullanıcının sesine odaklanan ışın oluşturan mikrofonlar sayesinde sesli aramalar ve Siri komutları temiz ve nettir.

Pil ve Performans

AirPods Max, Aktif Gürültü Engelleme ve uzamsal ses etkinleştirilmiş olarak 20 saate kadar yüksek kaliteli ses, konuşma süresi veya film oynatma ile yüksek pil ömrü sunuyor.
AirPods Max, kulaklık kullanılmadığında pil şarjını korumaya yardımcı olan, cihazı ultra düşük güç durumuna sokan yumuşak, ince bir Akıllı Kılıf ile birlikte geliyor.

AirPods Max, yumuşak, ince Akıllı Kılıfta saklandığında, şarjı koruyan ultra düşük bir güç durumuna girer.

Ek özellikler

  • Otomatik geçiş, kullanıcıların sesi iPhone, iPad ve Mac arasında sorunsuz bir şekilde taşımasına olanak tanır. Mac’te müzik çalarken, kullanıcılar iPhone’da kolayca arama yapabilir ve AirPods Max otomatik olarak geçiş yapar.
  • Ses Paylaşımı, iPhone, iPad, iPod touch veya Apple TV 4K’daki iki AirPod seti arasında bir ses akışını kolayca paylaşmayı mümkün kılar. AirPods Max’i cihazın yanına getirin ve tek bir dokunuşla bağlanın.
  • Siri yetenekleri arasında müzik çalma, telefon görüşmeleri yapma, ses seviyesini kontrol etme, yol tarifi alma ve daha fazlası bulunur. Siri, Siri ile Mesajları Duyur özelliği ile gelen mesajları da okuyabilir.

Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik

  • AirPods Max için bugünden itibaren siparişler açılmış durumda. Ülkemizde 5.699 TL’den satışa çıkan kulaklık, 15 Aralık Salı günü gönderilmeye başlanacak.
  • AirPods Max, iOS 14.3 veya üstü, iPadOS 14.3 veya üstü, macOS Big Sur 11.1 veya üstü, watchOS 7.2 veya üstü ya da tvOS 14.3 veya üstü çalıştıran Apple cihazları gerektiriyor.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version