Anasayfa Haber Esnek Renkli E-Mürekkep Ekranlar Yakında Giyilebilir Teknoloji Ürünlerine Gelebilir

Esnek Renkli E-Mürekkep Ekranlar Yakında Giyilebilir Teknoloji Ürünlerine Gelebilir

Esnek Renkli E-Mürekkep Ekranlar

Esnek renkli e-mürekkep ekranlar, takı ve kıyafet gibi teknolojik objelere eklenebilir.

Hem E Ink’ten hem de diğer şirketlerden gelen elektronik kağıt veya e-Kağıt ekran teknolojisi, ekranların bükülmesini ve deforme edilmesini kolaylaştırdığı için uzun süredir bir alternatif sunuyor. Öte yandan, esnek e-Kağıt Ekranlar veya EPD‘lerde bile teknoloji uzun süredir gri tonlamalı grafikler ile sınırlı kaldı. Bununla birlikte, renkli EPD‘ler geldi ve şimdi E Ink, ikisini bir araya getirmek için esnek ekran üreticisi Plastic Logic ile iş birliği yapıyor.

İş birliği, dünyanın ilk esnek renkli e-mürekkep ekranları olduğunu iddia ettikleri şeyi oluşturmak için Plastic Logic’in esnek, camsız elektroforetik ekranlarını ve E Ink’in Gelişmiş Renkli e-Kağıt (ACeP)’ını kullanıyor. Tıpkı herhangi bir e-mürekkep ekran gibi, bu ekranlar da son derece düşük güçte ve yalnızca ekrandaki görüntüyü değiştirmek için kısa bir elektrik akımı gerektiriyor. Ayrıca bunlar geleneksel renkli LCD‘lerden daha inceler ve yapıları onları takı veya kıyafet gibi şeylere eklemeyi mümkün kılıyor.

Kötü haber ise teknolojinin tüketici ürünleri için henüz tam olarak hazır olmaması. İlk tanıtım ürünü, belki de giysi üzerindeki yamalar için yeterli olan, 240 × 146 piksel çözünürlüğe sahip 2.1 inç esnek renkli EPD‘yi gösteriyor. Bu ekranlar seri üretime hazır olsalar bile, büyük olasılıkla kurumsal veya profesyonel müşterilere perakende ürünler yapılmadan önce sağlanacak.