Anasayfa Mobil iOS 14.3 Güncellemesi ve Apple ProRAW

iOS 14.3 Güncellemesi ve Apple ProRAW

Bu videomuzda iOS 14.3 güncellemesi ile beraber iPhone 12 Pro ve Pro Max kullanıcılarına sunulan Apple ProRAW özelliğine yakından bakıyoruz.

Apple, 14 Aralık 2020 tarihinde iOS 14.3 güncellemesini yayınladı. Yayınlanan bu güncellemeyle bazı yenilikleri kullanıcılara sunan Apple, ayrıca iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri için de Apple ProRAW fotoğraf çekme özelliğini kullanıma sundu. Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz bu video ile beraber iOS 14.3 güncellemesi ile beraber Apple ProRAW fotoğraf çekme özelliğine yakından göz atıyor ve nasıl bir deneyim sunduğundan bahsediyoruz.

Apple ProRAW Nedir?

13 Ekim’de lanse edilen iPhone 12 Pro modellerinin belki de en dikkat çekici özelliklerinden biri ise Apple ProRAW özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik ise ham fotoğraf düzenleme ile hesaplamalı fotoğrafçılığı bir araya getiriyor.

Kullanıcıların RAW formatıyla fotoğraflar çekebilmesine olanak sağlayan Apple, bu kısımdaysa çok çerçeveli resim işlemenin yanı sıra Deep Fusion ve Smart HDR gibi hesaplamalı fotoğrafçılığın faydalarını da RAW formatının derinliğiyle birleştiriyor.

Apple ProRAW nedir?

Bununla beraber kullanıcıların çektikleri fotoğraflar üzerine oynamalarına imkan tanıyan şirket, ayrıca fotoğraf üzerindeki Keskinleştirme, ton ayarlama veya beyaz dengesi gibi ayarları çok daha iyi bir şekilde ayarlanmasına da imkan sunuyor.

Bunun yanı sıra ProRaw fotoğraf düzenleme işlemi doğrudan Fotoğraflar uygulaması üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda Gece Modu’nda da çalışan ProRaw, Adobe Digital Negative ve DNG dosya biçimini de kullanıyor. ProRAW formatıyla çekilen fotoğrafların ortalama boyutu ise 25 MB olarak karşımıza çıkıyor.

Apple ProRAW Nasıl Açılır?

iOS 14.3 güncellemesi ile beraber iPhone 12 Pro kullanıcılarına sunulan ProRAW özelliğini açmak için Ayarlar> Kamera> Biçimler yolunu izlemeniz gerekiyor. Daha sonrasındaysa tek yapmanız gereken Biçimler menüsü üzerinden karşınıza çıkan ekrandan Apple ProRAW seçeneğini aktif etmek.

iOS 14.3 güncellemesi

iOS 14.3 Güncellemesi İle Gelen Diğer Yenilikler

iOS 14.3 güncellemesinin öne çıkan özelliğini geride bırakıp, güncelleme ile gelen yeniliklerden de kısaca bahsedelim. Yeni iOS güncellemesi ProRaw özelliğinin haricinde 25FPS’de video kaydı ve ön kamerayla çekilen fotoğraflar için ayna özelliğini de beraberinde getiriyor.

600 MB’lık güncellemeyle beraber Apple Fitness Plus uygulamasını da yayınlayan Apple, ayrıca iOS 14.3 ile birlikte iPhone’lara AirPods Max desteğini de ekliyor. Bunun haricinde bazı hata düzeltmelerinin de yapıldığı güncellemeyle, App Store’da Gizlilik bilgisi bölümü de kullanıcılara sunuluyor.