Anasayfa Haber NVIDIA, RTX 3000 Üretimine Samsung 8nm Süreci ile Devam Edebilir

NVIDIA, RTX 3000 Üretimine Samsung 8nm Süreci ile Devam Edebilir

RTX 3050 ve RTX 3060

NVIDIA, Kore kaynaklı bilgilere göre çip üretimi için Samsung Foundry’e güvenerek ikinci bir anlaşma imzaladı.

NVIDIA, Ampere mimarisini temel alan RTX 3000 serisi ekran kartlarının üretimi için Samsung ile çalışıyor ve bildiğiniz gibi 8nm üretimi kullanılıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda şirketin RTX 3000 serisi üretimi için TSMC’ye yönelebileceğine dair söylentiler çıkmıştı. Ancak yeni verilere göre yeşil ekip yoluna Samsung ile devam edecek.

Korea Economy Daily’de yayınlanan yeni bir rapora göre NVIDIA ve Samsung arasında ikinci bir anlaşma imzalandı. Kaynağa göre sözleşme 17 Aralık’ta onaylandı ve kesin değeri bilinmemekle birlikte 100 milyar won (91 milyon dolar) civarında olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Samsung’un çipleri Hwaseong tesisinde üreteceği de gelen bilgiler arasında.

NVIDIA RTX 3000 Samsung 8nm

Henüz ayın başlarında NVIDIA’nın finans müdürü, RTX 30 serisinin üretimi için yeterli yonga tedarik edemediklerini söylemişti. Ayrıca daha öncesinde Samsung’un 8nm üretiminin yeterli olgunluğa erişemediğine dair söylentiler dolaşıyordu.

Bu raporun doğru olduğunu kabul edersek, NVIDIA yonga üretim sürecinde Samsung’a güveniyor diyebiliriz. Bununla birlikte verimlilik konusunda belli bir olgunluğa ulaşacaklarını düşünüyor olabilirler. Zira RTX 3000 serisinde kullanılan GPU’lar aylar sonra da üretilmeye devam edecek.

Bitirmeden önce, bu imzalanan ikinci sözleşmenin hangi GPU’ları kapsadığı konusunda bir bilgimizin olmadığını belirtelim. Ancak yeşil ekibin önümüzdeki süreçte üreteceği Ti veya SUPER serisi kartları kapsıyor olabilir.