Anasayfa Haber Twitter, Retweet Butonunu Eski Haline Döndürüyor

Twitter, Retweet Butonunu Eski Haline Döndürüyor

Twitter

Twitter, “Retweet” butonundaki “Tweeti Alıntıla” seçeneğini kaldırarak, butonu eski haline çeviriyor.

Twitter, kullanıcıları retweet yerine tweet’e alıntı yapmaya teşvik eden bir deneyi kullanıma sunmuştu. Bu değişiklik ilk olarak 2020 ABD Seçimleri’ne hazırlık çalışmalarının bir parçası olarak Ekim ayında uygulanmıştı. Şirket, kullanıcıların fikirlerini daha rahat ifade edebilmesi için, bir tweeti olduğu gibi paylaşmak yerine ekleme yaparak paylaşmalarını sağlayan “Tweet Alıntılama” seçeneğini retweet butonuna eklemişti. Şimdi ise bu değişiklik eski haline dönüyor ve retweet butonu varsayılan şeklini geri alıyor.

Twitter, değişikliğin geri alınma sebebini alıntı tweetlerdeki tek kelimelik eklemeler olduğunu söylüyor. Şirketin tuttuğu istatistiklere göre alıntılanan tweetlere eklenen yazıların yüzde 70’i 25 karakterden az olacak şekilde kaleme alınmış. Bu nedenle şirket, alıntı tweetlerin asıl amacına ulaşamadığını düşünüyor. Ayrıca, yapılan değişiklik birçok kullanıcının kafasını karıştırdığı için de şirketin geri adım attığını söyleyebiliriz. Twitter, değişikliği detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştıysa da tam bir karşılığını alamamıştı. Bu nedenle retweet butonundaki değişiklik, şimdilik rafa kalkmış gibi gözüküyor.

Retweet Twitter

Şirket, paylaşılan içeriklerdeki bilgi kirliliğini engellemek ve insanları belirli konular üzerinde daha fazla tartışmaya ve sohbet etmeye yönlendirmek için belli başlı yenilikleri uygulamaya devam ediyor. Retweet özelliğindeki değişiklik de bu kapsamdaki yeniliklerden biriydi ancak şimdilik tam olarak sonuç alınamaması nedeniyle askıya alındı. Önümüzdeki günlerde bu özelliğin yeniden kullanılıp kullanılmayacağı ise belli değil. Ancak yine de kullanıcılar, retweet edecekleri tweetlere “Yorum ekle” kısmını kullanarak kendi fikirlerini ekleyebilecekler. Bu sebeple değişikliğin geri alınması, bu özelliğin tam olarak kalkması anlamına gelmiyor. Şirket yalnızca, bu özelliği ayrı bir seçenek olarak sunmaktan vazgeçiyor.

Son olarak, Twitter’ın tweetler ve diğer özellikler için geliştirmeler ve yenilikler planladığını, gelecek zamanlarda bu değişiklik ve yeniliklerin kullanıcılara sunulmaya başlayacağını belirtelim.