Anasayfa Haber Samsung Galaxy S21 Ultra, S Pen Desteği İle Geliyor

Samsung Galaxy S21 Ultra, S Pen Desteği İle Geliyor

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen desteği

FCC kayıtlarında ortaya çıkan son bilgilere göre Samsung Galaxy S21 Ultra’nın S Pen desteği ile beraber geleceği onaylandı.

Samsung Galaxy S21 Ultra‘nın bir süredir S Pen desteği ile beraber geleceği konuşuluyor. Serinin yeni telefonu hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ederken, bugün ise Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen desteği ile ilgili önemli bir rapor yayınlandı.

FCC kayıtlarına dayandırılarak servis edilen bilgilere göre, S21 serisinin tepe modelinin daha önceden belirtildiği gibi S Pen desteğiyle beraber geleceği netlik kazandı. Hatırlarsanız, Samsung geçtiğimiz günlerde Galaxy Note serisinin geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Bu kısımdaysa Güney Koreli firma Galaxy S serisi için de S Pen desteğinin sunulacağını doğrulamıştı. Ancak, bu kısımda yetkililer bu desteğin tam olarak ne zaman sunulacağını ifade etmemişti.

Samsung Galaxy S21 Ultra S-pen

Bugün ise paylaşılan raporla beraber Galaxy S serisi için bir süredir beklenen S Pen desteğinin, S21 Ultra modeliyle kullanıcılara sunulacağını görmekteyiz.

Galaxy S21 Ultra Özellikleri Nasıl Olacak?

Galaxy S21 Ultra, 6.8 inç boyutundaki dinamik OLED ekranın üzerine kurulacak. 3200 x 1440 piksel çözünürlük sunacak olan bu OLED ekran ise 120 Hz adaptif tazeleme hızına da sahip olacak. Ayrıca Gorilla Glass Victus ile korunacak olan bu ekran, maksimum 1600 nit parlaklığa ve 515 ppi piksel yoğunluğuna da ev sahipliği yapacak.

Donanım tarafında ise satışa sunulacağı bölgeye göre Eynos 2100 ve Snapdragon 888 işlemcilerinden güç alacak olan telefon, ayrıca 12 GB RAM kapasitesine de sahip olacak. 12 GB RAM ile beraber gelecek olan Galaxy S21 Ultra ise ayrıca 128 GB256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneğini de bünyesinde bulunduracak.

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen desteği
Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen desteği

Bunun yanı sıra S Pen desteğiyle de birlikte geleceği söylenen telefon, aynı zamanda dörtlü arka kamera kuruluma da ev sahipliği yapacak. Bu kısımdaysa OIS destekli 108 MP çözünürlüklü bir ana kameraya yer verilecek. Bu ana kameranın ise lens boyutu 1/1.33 inç büyüklüğünde olacak.

108 MP’lik bu ana kameraya ise 12 MP ultra geniş açılı kamera ve 10 MP çözünürlüğündeki iki adet telefoto sensörleri de eşlik edecek. Tüm bunların haricinde cihazın ön tarafındaysa 40 MP çözünürlüğündeki bir selfie kamerasına yer verilecek.

Aynı zamanda Galaxy S21 Ultra arka kamerası ile 8K 30 fps, 4K 60 fps ve 1080p 240 fps değerlerinde video da çekebilecek. Tüm bu detayların haricinde 5.000 mAh boyutundaki bir bataryayla beraber gelecek olan telefon ise 45W hızlı şarj desteğine de sahip olacak.