Anasayfa Haber Shutterstock, NVIDIA Picasso ile Üretken Yapay Zekayı 3B Sahne Arka Planlarına Getiriyor

Shutterstock, NVIDIA Picasso ile Üretken Yapay Zekayı 3B Sahne Arka Planlarına Getiriyor

Shutterstock

NVIDIA bulut tabanlı dökümhanenin yeni özelliği, daha hızlı sahne geliştirme için özel, fotogerçekçi, 8K ve 360 HDRi ortam haritası oluşturuyor. İçerik üreticiler, Shutterstock’un son teknoloji araçları sayesinde üretken yapay zekanın yardımıyla hızla 3B sahne arka planları oluşturabilecek ve özelleştirebilecekler.

Görsel içerik sağlayıcısı, görsel tasarım için üretken yapay zeka modelleri geliştirmeye yönelik bulut tabanlı bir dökümhane olan NVIDIA Picasso’yu kullanarak hizmetler oluşturuyor.

Bu çalışma, SIGGRAPH açılış konuşması sırasında duyurulan Picasso’nun en son özelliğini içeriyor. Yeni nesil dijital içerik oluşturma araçlarını güçlendirmek ve 3B model üretimini hızlandırmak için NVIDIA’nın Shutterstock ile işbirliğini genişletiyor.

3D sanatçı topluluğu, filmlerde, oyunlarda, sanal dünyalarda, reklamlarda ve daha fazlasında sürükleyici görsellere yönelik artan talebi karşılamak için geçen yıla nazaran %20’nin üzerinde bir büyüme gösteriyor.

Bu sanatçıların çoğu, karmaşık iş akışlarını desteklemek için üretken yapay zekadan yararlanıyor. Ayrıca çevre haritalarını hızla oluşturmak ve özelleştirmek için de teknolojiden yaralanıyorlar.

Shutterstock’ta 3D inovasyondan sorumlu başkan yardımcısı Dade Orgeron, “3D sanatçıları ve işbirlikçileri hiper-etkinleştirmeye kendimizi adadık – tasavvur ettikleri sürükleyici ortamları her zamankinden daha hızlı oluşturmalarına yardımcı oluyoruz ve NVIDIA Picasso kullanarak içerik oluşturma iş akışlarını kolaylaştırıyoruz” dedi.

Fotogerçekçi Ortam Haritaları Oluşturma

Önceden, sanatçıların sıfırdan arka planlar ve çevre haritaları oluşturmak için pahalı 360 derecelik kameralar satın almaları veya 3B sahnelerine tam olarak uymayabilecek sabit seçenekler arasından seçim yapmaları gerekiyordu.

Artık kullanıcılar ister metin ister referans görüntü olsun, yalnızca bir istem sağlayabilir ve Picasso üzerine kurulu 360 HDRi hizmetleri hızla panoramik görüntüler oluşturabilir. Ayrıca, üretici yapay zeka sayesinde özel ortam haritası, bilgi istemi olarak girilen arka plan görüntüsüyle otomatik olarak eşleşebilir.

Kullanıcılar daha sonrasında haritalarını özelleştirebilir ve istedikleri aşamaya ulaşana kadar çalışmalarını yenileyebilirler.

3D Dünya İnşasını Artırmak İçin İşbirliği

Medya ve eğlence alanında içerik oluşturanlar için 3B yazılım ve araç sağlayıcısı olan Autodesk, sanatçılara dünya çapındaki izleyicilere ilham vermek ve onları memnun etmek için yaratıcı özgürlük vermeye odaklanıyor.

Sanatçıların dizginsiz yaratıcılık için sıradan görevleri takas etmelerini sağlayan Autodesk, popüler 3D yazılımı Maya ile Picasso’daki temel modeller kullanılarak geliştirilen üretken yapay zeka içerik oluşturma hizmetlerini entegre edecek.

Autodesk müşteri iş akışlarını yapay zeka ile güçlendirmek, sanatçıların üretime odaklanmasını ve sonuçta daha hızlı içerik üretmesini sağlıyor.

Üretken Yapay Zeka Modeli Dökümhanesi

Picasso , metin, görsel içerik ve hatta biyoloji için kurumsal düzeyde üretici yapay zekayı geliştiren NVIDIA AI Foundations’ın bir parçası.

Dökümhane ayrıca , SIGGRAPH’ın Gerçek Zamanlı Canlı yarışmasında gösterilen metin ve resim istemlerinden fizik tabanlı işleme malzemeleri oluşturmak için yeni NVIDIA araştırmasını benimsiyor. Bu, içerik sağlayıcıların fayans, metal ve ahşap gibi çeşitli fiziksel malzemelerin simülasyonunu geliştiren ve hızlandıran 3B hizmetler, yazılımlar ve araçlar oluşturmasına olanak tanıyacak.

Picasso, hizmet olarak NVIDIA Omniverse Cloud platformunda çalışıyor. Shutterstock gibi içerik ve hizmet sağlayıcıların web sitelerine ve uygulamalarına kolayca bağlanabilecekleri sunucusuz bir uygulama programlama arabirimi aracılığıyla erişilebilir.