Anasayfa Haber Telegram 7.3, Sesli Grup Sohbet Özelliği ile Geldi

Telegram 7.3, Sesli Grup Sohbet Özelliği ile Geldi

Telegram Sesli Grup Sohbet

Telegram yeni sürümü ile sesli grup sohbet özelliğini kullanıcılarına sunuyor.

Telegram, 2020 yılı bitmeden platforma yeni özellikler ekleyen bir güncelleme daha aldı. Uygulama bu yıl boyunca görüntülü görüşme, video düzenleme araçları, daha büyük dosyalar için destek ve daha fazlasını almıştı. Şimdi ise Telegram, sesli grup sohbet özelliğine kavuştu.

Telegram 7.3 ile grup sohbetlerinizden herhangi birini konferans görüşmesine dönüştürmek mümkün. Sesli sohbet oluşturmak için grup profilinde Diğer (…) altından Sesli Sohbet Başlat’ı seçmeniz yeterli. Her sesli sohbete birkaç bine kadar katılımcı alabilmeniz de mümkün. Esnek yönetici araçlarıyla da konuşmasını sayısını kontrol edebiliyorsunuz. Bu anlamda özellik, ekipler için sanal ofis alanları veya herhangi bir topluluk için gayri resmi salonlar olarak kullanılabilecek nitelikte.

Android kullananlar, Telegram arka planda olsa bile mikrofon kontrollerini ve o anda kimin konuştuğunu gösteren sistem genelinde yüzen bir widget ile tam Sesli Sohbet deneyiminin tadını çıkarabilecek. Ek olarak, yeni özellik masaüstüne de getirilmiş durumda. Hatta Telegram Desktop‘da ve yerel macOS uygulamasında, Telegram’a odaklanılmadığında bile, Sesli Sohbetlerde mikrofonunu kontrol etmek için bir bas-konuş tuşu seçmek mümkün.

Bunların yanı sıra düzenleme iyileştirmeleri, çıkartma konturları ve Siri ile mesajları seslendirme özellikleri de yeni sürümün yenilikleri arasında.

Son olarak, Telegram’ın bir de Özellik Öneri Platformu başlattığını belirtelim. Bunun olası yeni özellikleri belirlemeye ve uygulama içindeki hataları bulmaya yardımcı olması hedefleniyor.