Anasayfa Haber Epic Games Launcher, Ryzen İşlemcilerde Sıcaklığı Artırıyor

Epic Games Launcher, Ryzen İşlemcilerde Sıcaklığı Artırıyor

Epic Games Launcher AMD Ryzen

Reddit üzerinde yapılan bir paylaşımla beraber Epic Games Launcher uygulamasının AMD Ryzen işlemcilerde CPU kullanımını ve sıcaklığı arttırdığı gözler önüne serildi.

Epic Games Launcher uygulamasının boştayken AMD Ryzen işlemcilerinin sıcaklığını 15 ile 20 derece arasında arttırdığı ortaya çıktı. 

Reddit üzerindeki Ryzen kullanıcılarının paylaşmış olduğu bilgilerle beraber, EGL uygulamasının açıkken Ryzen 9 5900X modelinde 20 derece, Ryzen 5 2600 modelinde 11 derece, Ryzen 5 1600 modelinde ise 8 derece fark olduğu gözler önüne serildi.

Şimdilik, bu sorunun net bir çözümü bulunmuyor. Ancak bazı kullanıcılar Epic Games hesabıyla GOG Galaxy’i eşleştirdikten sonra Epic Games Launcher uygulamasının arka planda çalışmasının durduğunu ifade ediyorlar.

Aynı zamanda söz konusu uygulamanın 5 farklı işlemle birlikte çalıştığı da gözlemleniyor. Ayrıca ağ trafik monitörü Glasswire üzerinden de elde edilen bilgilere göre, Epic Games Launcher’ın toplamda 22 farklı sunucuya düzenli aralıklarla da veri gönderdiğinin de altı özellikle çiziliyor. Bu kısımdaysa Epic Games Launcher’ın arka planda Steam’e kıyasla 14 kat daha fazla veri gönderdiği de belirtiliyor.

Epic Games Launcher AMD Ryzen işlemci

Bunun yanı sıra bazı Intel işlemcilerinde CPU kullanımı artıran sorunun, aynı zamanda ekran kartı kullanımını da yüzde 10‘a kadar çıkarttığı paylaşılan raporlar arasında yer alıyor.