Anasayfa Haber Minecraft Earth Kapatılıyor

Minecraft Earth Kapatılıyor

Minecraft Earth

Minecraft Earth, 30 Haziran tarihinde oyunculara tamamen veda edecek.

Mojang Studios, Ekim 2019 tarihinde sunduğu Minecraft Earth için kapatma kararı aldıklarını duyurdu. Minecraft Earth, akıllı telefonlar için popüler blok tabanlı açık dünya oyununun bir artırılmış gerçeklik sürümü olarak karşımıza çıkmıştı.

Oyun ilk olarak Mayıs 2019 tarihinde duyurulmuş ve Apple WWDC 2019 etkinliğinde gösterimi yapılmıştı. Açık beta ise 2019 yılı sonunda açılmıştı ancak pek fazla ilgi görmemişti. Earth, oyuncuların Minecraft karakterlerini ve ortamlarını gerçek dünyada görmelerine izin vererek, envanterlerini oluşturmak ve daha fazlasını keşfetmek için tipik zanaatkarlık mekanikleri kullandı.

5 Ocak itibarıyla tüm ücretli işlemler oyundan kaldırıldı ve oyunun birçok mekaniği, oyuncuların oyun kapanmadan önce deneyimleyebilmeleri için daha kolay veya daha erişilebilir hale getirildi. Yapılan değişikliklerin tamamı ise şu şekilde:

  • Gerçek para işlemlerinin kaldırılması
  • Yakut maliyetlerinin önemli ölçüde düşürülmesi
  • Üretim ve eritme için zaman gereksinimlerinin azaltılması
  • Kullanılmayan işçiliğin ve eritme desteklerinin aynı seviyedeki yarıçap artışlarıyla değiştirilmesi
  • 5 Ocak-30 Haziran arasında oturum açan oyunculara bir dizi Karakter Oluşturucu öğenin verilmesi

Oyun 30 Haziran tarihinde kapanacak ve bu tarihten sonra oyun indirilemeyecek. Ertesi gün ise Karakter Oluşturucu ve Minecoin yetkileri dışındaki tüm oyuncu verileri silinecek. Oyundan kalan yakutlar ise Minecraft’ın konsol ve PC sürümlerinde ücretli öğeler satın almak için Minecoin’e dönüştürülecek. Ayrıca, oyunda para harcayan herkese Minecraft’ın uygun bir kopyası verilecek.

Geçtiğimiz ay Minecraft Ray Tracing özelliğinin tüm Windows 10 cihazları için tam sürümle kullanıma sunulduğunu da hatırlatalım.