Anasayfa Haber Minecraft Ray Tracing, Windows 10 Cihazlar için Çıkış Yaptı

Minecraft Ray Tracing, Windows 10 Cihazlar için Çıkış Yaptı

Minecraft Ray Tracing

Minecraft’ın yeni Ray Tracing özelliği tüm Windows 10 cihazları için tam sürümle kullanıma sunuldu.

Minecraft’ın Windows 10 için “Ray Tracing” özelliği, özelliğin test kullanıcıları için ilk kez kullanıma sunulmasından sekiz ay sonra beta sürümünden çıktı ve tam sürüm ile kullanıma açıldı. NVIDIA’nın RTX grafik kartları için “Ray Tracing” desteğinin eklenmesi, “Sandbox” oyununun estetik görünümünü daha parlak hale getiriyor. Yeni özelliğin sunduğu gerçekçi aydınlatma, yansımalar ve gölgeler Minecraft’ı daha sürükleyici hissetmeye yardımcı oluyor. Oyun her zamanki gibi bloklu olsa da, oyun içi güneş ışığının gerçekçi görünüşü ve gölgeler ile yansımaların kalitesi, oyuncuları sanal bir dünyanın içindeymiş gibi hissettiriyor.

“Ray Tracing” özelliğinin oyuna neler kattığını deneyimleyebilmek için, NVIDIA’nın RTX özelliğine sahip GPU’larından birine sahip olmanız gerekiyor. Özelliğin getirdiği iyileştirmeler yalnızca, fiziksel tabanlı özel işleme bir doku paketi kullanan dünyalarda ve haritalarda görülebiliyor. Ancak özelliği etkinleştirmek için harici bir şey yapmanıza gerek kalmıyor çünkü özellik varsayılan şekilde aktif olarak kullanıma açılıyor. Bunun yanı sıra, multiplayer bir oyundaysanız, özelliğe erişemeyen oyuncular, dünyayı ve haritayı, sizin aksinize standart haliyle görmeye devam edecek.

Minecraft Ray Tracing

Yeni özellikle ilgili yapılan bir duyuru, “Ray Tracing” özelliğinin, GPU’lara fazla yük bindirmediğini belirtiyor. NVIDIA, 1920×1080 çözünürlükte ve en az 60 FPS kare hızıyla RTX destekli Minecraft’ı sağlayabilmek için DLSS AI Render teknolojisini kullanıyor. Daha gelişmiş GPU modelleri olan RTX 3080 ve RTX 3090’da ise bu teknoloji sayesinde 4K’da 60 FPS’in üzerinde çalıştırılabiliyor.

Son olarak, “Ray Tracing” özelliği ile deneyimleyebileceğiniz dünyaları “Marketplace”ten indirebileceğinizi veya NVIDIA’nın başlangıç paketi ile kendi dünyanızı oluşturabileceğinizi belirtelim. Ayrıca, Minecraft ve NVIDIA’nın iki dünyayı ücretsiz olarak yayınladığını da ekleyelim. Bunlar; Collosseum RTX ve Dungeon Dash RTX haritaları olarak karşımıza çıkıyor.