Anasayfa Haber Samsung, Dizüstü Bilgisayarlar için Yeni OLED Panellerini Tanıttı

Samsung, Dizüstü Bilgisayarlar için Yeni OLED Panellerini Tanıttı

Samsung oled panel

Samsung Display’in yakında çıkacak OLED ekranları yüzde 120 DCI-P3 renk gamı sunacak.

Samsung, CES 2021’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) ekranları hakkında yeniliklerini açıklayacak. Şirket, 6 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan resmi lansman öncesinde dizüstü bilgisayarlar için yeni OLED panellerini tanıttı. Samsung tarafından dizüstü bilgisayarlar için üretilen OLED panellerin üstün görüntü kalitesi ve yüksek renk doygunluğu sunacağını da açıkladı.

Samsung Display, YouTube kanalında dizüstü bilgisayarlar için yeni OLED panellerini sergileyen resmi yeni bir tanıtım videosu yayınladı. Yeni çıkacak olan bu panellerin olağanüstü görüntü kalitesi sunacağını ve bazı ilginç özellikler sunacağını iddia ediliyor. Videoda OLED panellerin dizüstü bilgisayar segmentinin en yükseklerinden biri olan %120 DCI-P3 renk gamı sunacağını belirtildi. Normalde bu değer genellikle %74 DCI-P3 renk gamı seviyesinde oluyor.

Videonun devamında, panelin renk spektrumunda geleneksel ekranlara göre çok daha iyi sinematik renkler sunacağını belirtilmiş. Dahası, ekran dizüstü bilgisayarlar için mevcut diğer ekranlara kıyasla güneş ışığı altında daha iyi görünürlük sağlayacak gibi duruyor. Ayrıca bu paneller 0.0005 nit’te gerçek siyah renkleri gösterebiliyor.

Son olarak bu ekranın 1.000.000: 1 gibi yüksek bir kontrast oranı sağladığını da belirtelim. Söz konusu ekran, bir sahnede aynı anda parlak vurguları ve karanlık ayrıntıları çok rahat görüntüleyebilecek.