Anasayfa Video SteelSeries Aerox 3 RGB Kablolu Oyuncu Faresi İncelemesi

SteelSeries Aerox 3 RGB Kablolu Oyuncu Faresi İncelemesi

Piyasadaki en hafif oyuncu farelerinden biri olan SteelSeries Aerox 3 RGB modeli, kablodan vazgeçemeyenler için tasarlanmış.

SteelSeries tarafından tasarlanan Aerox 3 oyuncu faresi, aslında devamlı bizi takip eden izleyicilerimize çok da yabancı gelmeyecektir. Şirket bu isimle birden fazla ürün çıkardı ve biz de daha önce Aerox 3 Wireless, yani kablosuz modelini inceledik.

Steelseries Aerox 3 Wireless Kablosuz Oyuncu Faresi İncelemesi

Bugün incelediğimiz model ise tasarım olarak kablosuz model ile hemen hemen aynı olan kablolu sürüm. Aerox 3 kablolu fare her ne kadar tasarım olarak kablosuz kardeşiyle büyük benzerlik gösterse de, aslında iki fare arasında ciddi farklar var.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Tasarım Gerçekten Aynı mı?

SteelSeries mühendisleri bu farede kablosuz kardeşinin gövde tasarımını neredeyse aynen kullanmışlar. Delikli bir gövde tasarımına sahip olan fare, yapısal sağlamlıktan ödün vermeden daha hafif olmayı başarıyor. Tabii bu delikli gövde yapısı farenin içindeki üç bölgeli programlanabilir RGB aydınlatmanın da çok daha fazla ışık vermesine imkan tanıyor.

Bu delikli gövde yapısının farenin ömrünü kısaltacağından korkanlar olabilir. Ancak içeride görünen elektronik parçaların su ve toza karşı koruyucu bir tabakayla kaplanmış olduğunu belirtelim. Tıpkı kablosuz kardeşi gibi bu fare de sıvı dökülmesi gibi kazaları hasarsız atlatabilecek kadar korumalı. Ancak tabii yıkamaya kalkmayın.

Çok Daha Hafif!

Ancak tasarım açısından Aerox 3 Kablosuz ve Kablolu modelleri arasındaki benzerlik dış gövde yapısı ve RGB aydınlatma ile sınırlı kalıyor. İkisi arasındaki en büyük fark ağırlık konusunda ortaya çıkıyor.

Aerox 3 kablolu model içinde batarya barındırmadığından, ağırlığı kablosuz kardeşine göre çok daha düşük. Aerox 3 kablolu model 57 gramlık ağırlığı ile piyasadaki en hafif oyuncu farelerinden biri. Özellikle hafif bir fare isteyenler için bu gayet önemli.

SteelSeries bu farenin kablosunu tasarlarken de yine sıra dışı bir iş yapmış ve kabloyu çıkarılabilir olarak tasarlamış. Bu durum fareyi taşımak için çantaya koyarken rahatlık sağladığı gibi, kablonun hasar görmesi durumunda rahatça değiştirilmesine de imkan tanıyarak cihazın ekonomik ömrünü uzatıyor.

Ancak bu kablonun zarar görmesi de kolay olmayacaktır, çünkü kumaş örgü bir kaplamayla desteklenmiş. Bu da kablonun hem daha sağlam, hem de daha kaygan olmasını ve masa üzerinde aşınmasını önleyecektir. Ayrıca kablo bu kayganlık sayesinde farenin hareketlerini de daha az kısıtlıyor.

Sensör Ve Tuşlar

SteelSeries mühendisleri bu farede TrueMove Core adlı sensörü kullanmışlar. Bu sensör 300 ila 8.500 CPI arasında çözünürlükte çalışabiliyor. Farenin maksimum ivmelenmesi 35 G olarak belirtiliyor. Bu ortalama bir ivmelenme değeri sayılıyor, çok hızlı değil ama yavaş da sayılmaz.

Aerox 3 kablolu modelin polling rate, yani raporlama hızı ise 1.000 HZ olarak belirtilmiş. Bu da verilen komutların 1 milisaniye hızında bilgisayara iletildiği anlamına geliyor. Bu değer çok hızlı oyunlarda bile yüksek oyun temposunu rahatça korumayı sağlıyor.

Sağ el ile kullanıma yönelik tasarlanmış olan Aerox 3 modelinde toplam 6 adet tuş bulunuyor. SteelSeries, bu tuşlarda kullanılan mekanik anahtarların 80 milyon tıklama ömrü olduğunu ifade ediyor. Tabii Aerox 3 modelleri henüz çok yeni olduğundan, bu rakama aktif olarak ulaşacak kadar uzun kullanma fırsatımız olmadı.

Ancak tuşların basım hissiyatının tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Orta tekerlek biraz alçak tutulmuş, fakat onun anahtarı da yanlışlıkla basmayı önleyecek kadar kararlı bir sertlikte.

Yazılım Desteği

SteelSeries ürünlerin kurulum ve kullanımını kolaylaştırmak için geliştirdiği SteelSeries Engine 3 yazılımına hayli önem veriyor. Bu yazılımı bilgisayar indirip kurduktan sonra, Aerox 3 de dahil olmak üzere tüm SteelSeries ürünlerinin özelliklerine kolayca kumanda edebiliyorsunuz.

SteelSeries Engine 3 ile Aerox 3 kablolu farenin sensör hassasiyet ayarlarını rahatça yapabiliyorsunuz. Bunun haricinde tuşları farklı işler için programlamanıza da imkan tanıyor. Ve tabii ki Aerox 3 üzerindeki 3 bölgeli RGB aydınlatmayı da buradan istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün oluyor.

Sonuç Değerlendirmesi

SteelSeries Aerox 3, kablolu fareden vazgeçemeyen oyuncular için çok iyi bir seçenek olarak karşımıza çıktı. İçinde batarya ve kablosuz iletişim yongası gibi parçaları barındırmaması, hem çok hafif hem de daha hesaplı olmasına imkan tanıyor. Firmanın bu modeldeki kabloyu çıkarılabilir yapmış olması da çok önemli bir diğer detay.

Aerox 3 kablolu farenin hem hafif olması, hem de sensörü sayesinde çok hızlı tepkime vermesi, en ciddi oyuncular için bile tatmin edici bir performans vermesini sağlıyor. Bu açıdan artıları hayli fazla bir model diyebiliriz.

Eksilerine gelince, öncelikle farenin altındaki kaydırakların çok kaygan olmalarına rağmen boyutlarının hayli küçük olduğunu düşünüyoruz. Bunlar daha büyük olsaydı bizce daha iyi olurdu. İkinci potansiyel eksiklik ise farenin sağ ele uygun tasarlanmış olması. Bu da solak kullanıcıların başka modellere bakmasına sebep olacaktır.

Steelseries Aerox 3 RGB Gaming Mouse Fiyat Bilgisi İçin Tıklayınız