Anasayfa Haber TSMC, iPhone 14 İçin 3nm İşlemci Üretmeye Hazırlanıyor

TSMC, iPhone 14 İçin 3nm İşlemci Üretmeye Hazırlanıyor

TSMC iPhone 14 3nm işlemci

iPhone 14 serisi için 3nm işlemci üretmeye hazırlanan TSMC, önümüzdeki yıl seri üretime geçecek.

Hatırlarsanız, kısa bir süre önce yayınlanan raporla beraber TSMC’nin iPhone 14 modelleri için 3nm işlemci üretmeye hazırlandığı iddia edilmişti. Bugün ise DigiTimes tarafınca yayınlanan rapora göre TSMC’nin bu yıl 3nm işlemciler için çalışmalara başlayacağını ve 2022’nin ikinci yarısında ise seri üretime geçeceğini görmekteyiz.

Şimdilik, Apple tarafından konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak, şirkete yakın kaynaklar tarafınca elde edilen bilgilere göre, iPhone 14 serisine güç verecek olan A16 Bionic işlemcisinin 3nm fabrikasyon süreciyle üretileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

3nm teknolojisi için firmalardan yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldığı da belirtilen firma, bildiğiniz üzere Güney Tayvan Bilim Parkı’nda 3nm süreci için bir üretim tesisi kurmuştu. Bu da TSMC’nin 3nm fabrikasyon süreci için tüm hazırlıklarını tamamladığı ve yakında seri üretime geçebileceği anlamına geliyor.

Performans konusunda da ciddi bir iyileştirme ev sahipliği yapacağı ifade edilen 3nm işlemcilerin, aynı zamanda 5nm A14 Bionic işlemcisine kıyasla yüzde 30 daha hızlı olacağı ve yüzde 15 oranında daha az güç tüketeceğine de özellikle dikkat çekiliyor.